С негова позната - Гинка Петкова са изготвили на пръв

...
С негова позната - Гинка Петкова са изготвили на пръв
Коментари Харесай

Само във Флагман.бг: Деян Джабаров следи два месеца бургаско семейство, задигна им 160 хил.лева

С негова позната - Гинка Петкова са изготвили на пръв взор безукорен проект за огромната плячка, само че криминалистите от ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас са съумели да ги заловят

, прочут в ъндърграунда с прякора Ченгето , е задържан поради кражба в изключително огромни размери  - 165 хил.лева от бургаско семейство . Белезници са закопчани и на ръцете на неговата позната Гинка Петкова, която е съизвършител, научи Флагман.бг.

За акцията бе обявено и на днешната изключителна конференция на шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас старши комисар Калоян Калоянов и районния прокурор Мария Маркова, която Флагман.бг предава онлайн.

48-годишният Джабаров е работил подмолно, проведено и доста точно, с цел да направи удара на годината . На пръв взор проектът е бил безукорен, само че казусът е развързан за по-малко от три дни от отдел „ Криминална полиция “ към ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас под управлението на Районна прокуратура-Бургас.

Налице е една предварителна подготовка, изучени са навиците на пострадалите. Следени са два месеца, с цел да е ясно по кое време тъкмо излизат от вкъщи си, какъв брой време са в комерсиалния обект, в който работят и в кой часови диапазон се прибират “, изясни през днешния ден старши комисар Калоян Калоянов.

В деня на кражбата е ангажирано още едно лице, което да следи притежателите, с цел да може да предизвести, в случай че има някакво придвижване.

  „ Извършителите са показали висока степен на нелегалност при осъществяването на закононарушението. Преди да отидат на адреса се преобличат, паркира се автомобил на място, където няма видеонаблюдение. После отново се преобличат. Сумата се разделя и се укрива на разнообразни места. От осъществяването на кражбата до разкриването, намирането на цялата сума и златни украшения, лиши към 3 дни, за което благодаря на сътрудниците “, сподели шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас.

По-малката част от парите са открити в дома на причинителите, а друга…закопани в частен двор.

„ Част от методите на следствието няма по какъв начин да ви споделя по справедливи аргументи, тъй като сътрудниците поставиха извънредно доста труд в тази посока. Включително и работа с огромна част от престъпния контингент. Разпитани са над 30 очевидци “, добави Калоян Калоянов.

„ Знаете, че в края на 2022 година имахме две обири в огромни размери. Сега е този случай. Всичко това демонстрира, че не се играе „ на парче “, а се работи на огромни суми. Търсят се пари, златни украшения и предмети, които са бързо ликвидни и мъчно проследими. Блестящата работа на криминалистите от ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас даде резултат и стигнахме до бързото разплитане на случая “, сподели прокурор Мария Маркова от районна прокуратура Бургас.

Деян Джабаров е една от емблематичните фигури в бургаския ъндърграунд. Преди години бе разгласен за " Боса на пикото ". Арестуваха го и съдиха няколко пъти. От известно време наподобява е минал в друга незаконна ниша - кражби в изключително огромни размери.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР