С него можем да носим в джоба всичките си необходими

...
С него можем да носим в джоба всичките си необходими
Коментари Харесай

Adata SC685 SSD – лек като перце и бърз външен диск с обем 500GB

С него можем да носим в джоба всичките си нужни файлове – фотоси, видео, музика и документи, с цел да имаме достъп до тях на всички места и когато и да е

Малък колкото визитка, лек и бърз, SC685 SSD е повече от мечтан аксесоар
(снимки: TechNews.bg)

Нуждите от предпазване на данни нарастват непрекъснато. Модерният човек има голям брой устройства, с които основава и обработва наличие – фотоси, видео, музика или документи, и също така се нуждае от бърз и комфортен достъп до данните си на всички места и когато и да е. Компактният външен диск е идеално решение за тази цел.

Изключително лек, дребен колкото банкова карта и доста бърз е Adata SC685 SSD, който получихме за тест. Това е привлекателно устройство със относително огромен потенциал за предпазване от 500 гигабайта, което можем да носим в джоба или даже в портфейла, с цел да имаме постоянно на разположение скъпите си данни.



Дизайн

Ултратънкият SSD е поместен в присъщата за Adata черна лъскава кутия, на която виждаме фотография и главните характерности на устройството. Вътре са поместени самият диск, два кабела и управление за потребителя.

SC685 е необикновено лек – единствено 35 грама и даже не се усеща на дланта. Поместен е в корпус в напълно бял цвят с размери 84,7×54,8×9,5 мм, т.е. по-тънък от сантиметър. Можем просто да го пъхнем в джоба или в чантичката с останалите документи, без да пречи.

Дискът има един единствен интерфейс – съвременен, реверсивен USB 3.2 Gen 2 Type-C, който, несъмнено, е назад съчетаем с по-старите USB 2.0 стандарти. През него свързваме SSD устройството към компютри или мобилни устройства, като сме улеснени от включените в комплекта два кабела – USB 3.2 Type-C към C и USB 3.2 Type-C към A.

До USB конектора се намира знак, който свети непрекъснато, когато устройството е сполучливо обвързвано към компютъра и мига при запис и четене.

Производителност

SC685 е бързо устройство – по-бързо от класическите външни твърди дискове (HDD), което е предстоящо за полупроводников диск (SSD). При идеални лабораторни условия този SSD може да надвиши над 6 пъти скоростта на HDD, прехвърляйки 4К филм с размер 10GB единствено за 20 секунди, демонстрират тестванията на Adata.

Ние пуснахме общоприет AS SSD бенчмарк на устройството и ето какви резултати сподели дискът в другите проби:

Тези стойности фактически са в пъти по-добри, спрямо тестванията на външни HHD дискове, и подсигуряват прекачване на обемисти видеа единствено за секунди.

Софтуер

Ползването на SC685 може да бъде улеснено благодарение на софтуера HDDtoGO, който е наличен за евакуиране гратис от уеб страницата на Adata, само че е разполагаем единствено за Windows системи. Това приложение разрешава лесна синхронизация на файлове сред компютъра и SSD диска и поддържа потребни функционалности като криптиране на данните, несъмнено сърфиране и други

HDDtoGO, несъмнено, не е наложителен програмен продукт за работа с SC685. И без него можем да употребяваме пълноценно SSD диска – по този начин както всяко друго USB сторидж устройство – за запис, четене, предпазване и комфортно преместване на данни с размер до 500 гигабайта за обсъждания модел.

Наличност

Полупроводниковият диск Adata SC685 ще се предлага във разновидности с потенциал 250GB, 500GB, 1TB и 2TB, в бял и черен цвят, с 3-годишна гаранция. Моделът е съчетаем с Windows районен съд, Маc и Linux компютри, с Android мобилни устройства и конзоли за игри. Това е нов артикул на Adata и към момента не разполагаем в комерсиалната мрежа от формалните сътрудници на компанията, тъй че цената му не е известна все още.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР