С наземна акция продължава и в този час работата на

...
С наземна акция продължава и в този час работата на
Коментари Харесай

Работата на планинските спасители в Пирин продължава

С наземна акция продължава и в този час работата на планинските спасители в Пирин, след откриване на телата на двама починали туристи, споделиха за Българска телеграфна агенция от отряда на Планинската избавителна работа (ПСС) в Банско. 

Припомняме, че след продължилата с дни акция в Пирин планина, планинските спасители през днешния ден откриха тялото на изчезнал преди седмица екскурзиант. В непосредственост до търсения мъж, планинските спасители са намерили и втори умрял, за който няма данни да е разгласен за търсене.  Двамата мъже са открити в улеите на Влахина планина под връх Вихрен. Районът е мъчнопроходим и крие рискове.

Планинските спасители ще би трябвало да продължат с наземната акция, макар че през днешния ден от авиобазата в Крумово беше задействан екипаж на вертолет " Кугар ". 

От Министерство на защитата оповестиха, че екипажът на вертолет " Кугар "  е задействан със задача да се включи в интервенцията по добиване на телата на двамата туристи. Оттам показват, че сложността на задачата е изисквала зависване на вертолета в планинската околност. 

Вертолетът е изхвърчал към 13 часа от авиобазата, оповестяват още от Министерство на защитата. След облитане на региона на случая и направения оглед на ситуацията, екипажът е открил, че заради огромната надморска височина и мощния гръбен вятър в единственото допустимо безвредно направление за работа, съществува огромен риск за хората и за вертолета. В 13:55 часа е взето решение за преустановяване на задачата.

Очаква се наземната акция на планинските спасители в Пирин да продължи и през нощта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР