С най-висок дневен ръст затвори британският индекс FTSE 100, а

...
С най-висок дневен ръст затвори британският индекс FTSE 100, а
Коментари Харесай

Фондовите пазари в Западна Европа завършиха с печалби в сряда

С най-голям дневен растеж затвори английският показател FTSE 100, а с най-слабо покачване приключи френския САС 40 / 10 ное 2021 34  article picture alt description
Снимка: списък 3e-news/Pixabay

Фондовите пазари в Западна Европа приключиха с облаги по време на търговията в сряда. Инвеститорите на международните пазари следят публикуването на данни за измененията в потребителските цени – знак, който обичайно се взема поради от централните банки при установяване на спомагателни параметри на паричната политика.

Потребителските цени в Германия, хармонизирани със стандартите на Европейски Съюз, се покачиха с 4.6% през октомври на годишна база, сочат дефинитивни данни на Федералната статистическа работа на страната (Destatis). Месечната инфлация е 0.5%. Динамиката на двата индикатора съответства с авансово оповестените данни и междинните прогнози на анализатори, интервюирани от Trading Economics.
Още по тематиката / 9 ное 2021 Финанси / 8 ное 2021
Търговците чакаха с нараснало внимание данните за инфлацията в Съединени американски щати. Според прогнозите на специалистите потребителските цени в страната през октомври са се нараснали с 0,6% по отношение на септември и с 6% на годишна база - оптималният ритъм от 30 години. Официалните данни, обаче, разочароваха анализаторите, тъй като Министерството на труда на страната разгласи, че показателят на потребителските цени (ИПЦ) през октомври са се повишили с 6,2% в съпоставяне със същия месец на предходната година, откакто инфлацията се форсира от 5,4% месец по-рано. Индикаторът е достигнал най-високата си стойност от ноември 1990 г.
Цените на силата скочиха с 30% през октомври, а цените на храните са се повишили с 5.3%.
На месечна база Идеологически подривни центрове е повишен с 0.9% по отношение на септември, до момента в който специалистите чакаха приблизително нарастване от 0.6%.
Цените без разноските за храна и сила (Core CPI) са се повишили с 0.6% месечно и с 4.6% на годишна база, а анализаторите чакаха растеж на първия индикатор с 0.4%, на втория - с 4.3%. При това състояние е малко евентуално Федералният запас на Съединени американски щати да предприеми стъпки към увеличение на лихвите и даже може да се откаже от желанието си да лимитира програмата си за подкрепяне на стопанската система посредством изкупуване на дългови активи.
Хюсеин Мехди, макро и капиталов анализатор в HSBC Asset Management, сподели, че макар че централната банка на Съединени американски щати чака интервалът на висока инфлация да бъде „ временен “, има опция краткосрочният пик на инфлацията да остане „ неловко висок “. „ Това допуска риск за по-бързото понижаване от Фед на програмата за изкупуване на дългови активи, изключително в случай че дълготрайните упования за инфлация доближат нежелани равнища и растежът на заплатите продължи да се форсира, както и евентуално повишение на волатилността на пазара на акции “, добави Мехди.
До обед общият показател на най-големите компании в района STOXX 600 набъбна с 0.07%, а от националните измерители на „ сините чипове “ с най-голям растеж беше английският FTSE 100 (+0.50), следван от испанския IBEX 35 (+0.45%), италианския FTSE MIB (+0.22%) и немския DAX (+0.03%). Единствен френският CAC 40 загуби (-0.07%). Следобед възхоядщият тренд се резервира, включително и за френския бенчмарк.
Таблица
Източник: MarketWatch
От таблицата нагоре е видно, че с най-голям дневен растеж затвори английският показател FTSE 100, а с най-слабо покачване приключи френския САС 40.
Цената на акциите на немската Infineon Technologies AG , един от най-големите производители на полупроводници в Европа, набъбна с 2% до обед, само че следобяд трендът се обърна и книжата затвориха със спад от 1.47%. В края на четвъртото финансово тримесечие компанията учетвори чистата си облага на фона на мощното търсене на полупроводници. Показателят надмина упованията на специалистите.
Стойността на английския търговец на дребно Marks & Spencer скочи с 16.48% и се изскачиха на върха на STOXX 600, след публикуването на междинния финансов отчет. Веригата универсални магазини през първата половина на фискалната 2022 година доближи рентабилно равнище във връзка с облагата преди облагане с налози и усъвършенства прогнозата си за годината. Въпреки това, компанията предизвести за напън от неудовлетворителен пазар на труда и проблеми с доставките върху разноските.
Сред печелившите бяха и акциите на английската медийна компания ITV се покачиха с 6.13%, след предвижда рекордни целогодишни продажби на реклами през 2021 г.
Финансовите индикатори за третото тримесечие на немската застрахователна компания Allianz изпревариха упованията на интервюираните от самата компания анализатори. Allianz чака да реализира резултати в горната граница на прогнозата до края на годината. Ценните бумаги на застрахователя нарастват с 0.96%.
Книжата на Credit Agricole SA, втората по величина банка във Франция , поевтиняха с 1.94%, макар обстоятелството, че банката усили чистата си облага с 44% през третото тримесечие заради увеличение на броя на застрахователните полици, непрекъснато нарастване на броя на заемите, както и растеж в сегмента на комерсиалното банкиране на фона на нормализирането на пазарните условия.
Книжата на немския производител на спортни артикули Аdidas изгубиха 3.72%. Ръстът на приходите на компанията през третото тримесечие се забави до 3.4%, спрямо нарастване от повече от 10% през предходното тримесечие. Adidas регистрира негативното влияние от фактори като спиране на доставките и сложна икономическа среда в Китай.
В дъното на европейския показател на сините чипове STOXX 600 спаднаха книжата на английската рекламна организация S4 Capital , които се намалиха с 9.92% след обновената си прогноза за по-слаби продажби на реклами.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР