С най-голямо доверие сред лидерите на политическите партии е Бойко

...
С най-голямо доверие сред лидерите на политическите партии е Бойко
Коментари Харесай

„Алфа Рисърч“: ГЕРБ бие ПП-ДБ с над 5%. Борисов с най-високо доверие от политическите лидери

С най-голямо доверие измежду водачите на политическите партии е Бойко Борисов – с 20,5%. Следва съпредседателят на Демократична България Христо Иванов с 16,9% и съпредседателят на Политическа партия Асен Василев с 16,5%. 20% имат стартово доверие в държавното управление, а 26% – в премиера Николай Денков. 43% имат неутрална позиция към постоянният кабинет, 37% – негативно мнение за активността му. Това демонстрира изследване на „ Алфа Рисърч “, което бе показано от Геновева Петрова пред bTV.

48% считат, че въпреки да не е идеално, най-добре за страната ни е да има държавно управление.

14% са на мнение, че това е изменничество по отношение на гласоподавателите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, а 13%, че то е нездравословно за страната. 25% обаче нямат мнение.

Ако изборите бяха в този момент, 25,1% ще гласоподават за ГЕРБ, 20,2% за ПП-ДБ, 15,4% за „ Възраждане “, 12,6% за Движение за права и свободи и 8,8% за Българска социалистическа партия. Заради съставянето на държавното управление и ГЕРБ и ПП-ДБ имат електорални вреди.

Запитани „ Какво е по-добре за вашата община на идните през есента локални избори? “, 41% от интервюираните са дали отговор „ Да остане сегашният кмет “. Това обаче са най-вече хора от дребните общини. 49% желаят да бъде определен нов кмет, а 10% нямат мнение. Нов кмет желаят хората основно в огромните общини.

За партиен претендент за кмет биха дали своят вот 45% от участвалите в допитването, а за самостоятелен политически – 39%. Въпреки че президентът Румен Радев няма партия, 7% от интервюираните декларират, че биха дали вота си за претендент, който е непосредствен до него.

„ Политическите претенденти за кметове са желани от симпатизантите на партиите, показани във властта на локално или национално ниво – ГЕРБ, „ Продължаваме промяната – Демократична България “ и Движение за права и свободи. Зад самостоятелните претенденти застават в преобладаващата си част последователите на „ ИТН “ и „ Възраждане “, а гласоподавателите на Българска социалистическа партия остават поляризирани “, прецизират от „ Алфа Рисърч “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР