С навлизането във втората половина на 2023 година е време

...
С навлизането във втората половина на 2023 година е време
Коментари Харесай

5 страхотни функции, които скоро ще се появят в Windows 11

С навлизането във втората половина на 2023 година е време да обърнем повече внимание на идната актуализация на функционалностите на Windows 11, която би трябвало да се появи след няколко месеца. Понастоящем известна като „ 23H2 “, идната версия би трябвало да вкара няколко забележителни и дълго чакани функционалности.

Лесно е да се изгуби визия за новите функционалности и значимите промени, защото Microsoft всяка седмица пуска нови Windows 11 Preview билдове, по тази причина ето 5 страхотни функционалности, които идната актуализация на операционната система би трябвало да вкара. Всичко, упоменато по-долу е налично за тестване в най-новите Windows 11 Dev билдове.

1.Dynamic Lighting/Динамично осветяване

Управлението на цветните RGB аксесоари на вашия компютър скоро ще се трансформира в доста по-лесна задача, с помощта на функционалността „ Динамично осветяване “. Това е нов раздел в настройките за ръководство на RGB светлините на мишката и клавиатурата ви без потребността от инсталиране на спомагателен програмен продукт, който постоянно е муден, бъгав и гнусен.

Функцията ще употребява отворения стандарт HID LampArray, с цел да подсигурява, че системата може да ръководи допустимо най-вече периферни устройства.

„ Динамичното осветяване “ ще се намира в раздела „ Персонализиране “ и ще ви разрешава да променяте яркостта, цветовете, светлинните резултати, да управлявате интеграцията със съвместими приложения и други. Настоящият лист с поддържани мишки и клавиатури е стеснен, само че Microsoft дава обещание да го разшири с устройства на доста разнообразни производители.

2. Подобрен Windows Ink

Ако сте от тези, които имат преносим компютър или таблет с Windows с поддръжка на стилус, в една от последните Dev компилации бяха въведени няколко забележителни усъвършенствания на Windows Ink, които ви разрешават да въвеждате текст във всяко текстово поле, като пишете на ръка със стилуса си. Просто вземете писалката си и започнете да пишете в текстовото поле. Освен това можете да задрасквате, с цел да премахнете знак или дума.

Имайте в поради, че понастоящем единственият поддържан език е американски британски.

3. Поддръжка на Passkeys (ключове за достъп)

След въвеждането на Windows Hello през 2015 година, Microsoft одобри нов стандарт за операционната си система без потреблението на пароли. Предстоящата актуализация на Windows 11 ще обезпечи поддръжка на passkeys (ключове за достъп), които съставляват по-безопасна и по-лесна опция на паролите. Можете да създавате, съхранявате и употребявате вашите passkeys на компютъра си с Windows 11 и да влизате в уеб страници и приложения благодарение на Windows Hello.

4. Собствена поддръжка на повече архивни формати

Скоро Windows 11 ще отстрани нуждата от компресиращ програмен продукт от трети страни, като WinRAR и ще ви разреши да работите с файлове, съхранявани допълнително архивни формати. В допълнение към съществуващата поддръжка на.zip формата, File Explorer ще може да обработва.tar,.tar.gz,.tar bz2,.tar zst,.tar xz,.tgz,.tbz2,.tzst,.txz,.rar,.7z и други формати.

Разбира се, в случай че постоянно работите с архиви, архивирате файлове или правите други разширени дейности, може да се нуждаете от WinRAR или други сходни приложения. Въпреки това, за множеството елементарни консуматори, които единствено понякога би трябвало да разархивират няколко.rar файла, идната актуализация на Windows 11 ще бъде идеална опция да се откажат от софтуера на трети страни.

5. Подобрени функционалности за бекъп и нулиране

Windows получава ново редовно приложение, наречено Windows Backup. То ще даде на потребителите бърз и елементарен метод за основаване на аварийно копие на настоящите им компютри за успокоение или за прекачване на наличието на други устройства. Приложението може да реалокира папки, приложения, настройки, удостоверения и даже да запомня вашите пинове, тъй че употребяваните от вас приложения да останат там, където сте ги оставили.

Струва си да се означи, че архивирането на приложения работи освен с стратегиите от Microsoft Store, Windows 11 ще ви даде опция да изтеглите приложението от формалния му уеб страница. Възстановяването на компютъра или преместването на данните ви на различен не е нещо, което вършиме постоянно, само че ще оцените усъвършенстваното преживяване, което ви разрешава да започнете работа с новото си устройство (например) доста по-бързо.

Тези 5 функционалности не са всичко, което Microsoft е подготвила за идната актуализация на Windows. В допълнение към новите благоприятни условия, компанията е на път да възвърне изчезнали до момента функционалности, като да вземем за пример режима „ в никакъв случай не комбинирай “ и етикетите в лентата на дилемите. Windows Copilot е друга огромна функционалност, която би трябвало да внесе силата на изкуствения разсъдък на вашия работен плот, и защото има още няколко месеца до общественото разпространяване на новите функционалности, можете да очаквате Microsoft да вкара още промени и усъвършенствания.

Коя нова функционалност на Windows 11 ви харесва най-вече? Споделете в раздела за мнения.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР