С натежало сърце трябва да споделя съсипващата новина, че красивата

...
С натежало сърце трябва да споделя съсипващата новина, че красивата
Коментари Харесай

Големи загуби и много любов - необикновеният живот на Лиса М...

„ С натежало сърце би трябвало да споделя съсипващата вест, че красивата ми щерка Лиса Мари ни напусна ", съобщи в изказване Присила Пресли. 

Единствената щерка на Елвис Пресли си отиде от този свят ненадейно след прекаран сърдечен арест. Тя беше единствено на 54 години. 

" Най-страстната, мощна и любяща жена, която познавам. Молим да не бъдем безпокоени до момента в който се опитваме да се оправим с тази дълбока загуба ", написа още майка ѝ. 

Животът на Лиса Мари в действителност е невероятен.

Самата тя е музикант, има безподобен жанр и харизма.

В живота си претърпява големи загуби и постоянно е споделяла по какъв начин да се оправяме със страданието. 

Губи татко си, краля на рока Елвис Пресли, когато е единствено на 9 години. 

Оттогава е в светлината на прожекторите. 

Има четири брака и четири деца.

Омъжва се за поп звездата Майкъл Джексън през 1994 година, единствено 20 дни след развода с първия си брачен партньор музиканта Дани Киоу.

Известната двойка се развежда през 1996 година, докато Джексън се бори с обвиняванията в полов тормоз на деца. 

Пресли се дами за артиста Никълъс Кейдж, огромен почитател на татко ѝ, през 2002 година Кейдж подава молба за бракоразвод четири месеца по-късно.

Четвъртият ѝ брак е с нейния китарист и музикален продуцент Майкъл Локууд. Разводът им е финализиран през 2021 година

Онова, което не съумява да преживее е гибелта на сина си Бенджамин Киоу. Той се самоубива през 2020 година. Тогава Лиса Мари споделя, че е изцяло съкрушена и в никакъв случай няма да се съвземе.

Дъщерята на Елвис Пресли има и три дъщери - Райли Киоу, която е актриса и 14-годишните близначки Харпър и Финли Локууд.



След гибелта татко си Лиса Мари става правоприемник на имението " Грейсленд " дружно с дядо си Върнън Пресли и прабаба си Мини Мей Худ Пресли. Когато двамата умират надлежно през 1979 година и 1980 година, тя се трансформира в едноличен собтвеник на голямо имущество.

Кралят 

В записките си от 2005 година " Елвис – от семейство Пресли ", които тя написва дружно с майка си, Лиса Мари си припомня детството и споделя, че то е било " изумително " и " изпълнено с сила "
„ Ако татко ми беше в положително въодушевление, денят щеше да е страховит. Яздихме коне или се возехме с колички за голф. Но в случай че той беше раздразним, всички го знаеха, не беше човек, който прикриваше неприятните си моменти ", написа тя. " Характерът му би предиздвикал даже Дарт Вейдър да се струхува, само че в случай че той беше благополучен, всички бяхме щастливи. "  
Лиса Мари си спомня и последния път, когато го е видяла жив, като написа, че към 4 часа сутринта в деня, в който Елвис умира, той я намерил будна и ѝ споделил да си ляга.
„ Казах " добре " и мисля, че ме целуна за лека нощ, а аз избягах “
На 25-ата годишнина от гибелта на Елвис Пресли тя отдаде респект на татко си със известие, в което сподели: „ Исках да знаеш, че не съм не запомнила. Ти ме направи. Обичам те. Все още си прелестен. Винаги си бил прелестен. "



Дани Киоу

Лиса Мари подписва брак с първия си брачен партньор музиканта Дани Киоу, през 1988 година Двойката посрещна щерка Райли една година по-късно и сина Бенджамин през 1992 година, преди да се раздели през май 1994 година
Въпреки раздялата им, Пресли постоянно е твърдяла, че двамата остават доста положителни другари.
„ Ние сме като брат и сестра. В последна сметка това е положително обръщение, което да изпратите на хората: Не е нужно да травмирате децата си, даже и да не сте дружно. Все още можете да бъдете цивилизовани. На тази възраст знаех, че имам деца с него и Дани е човек, с който ще бъда обвързвана до края на живота си. Знаех, че ще бъде добър татко. "

Майкъл Джексън

По-малко от месец откакто приключва брака си с Киоу, Пресли се омъжва за Майкъл Джексън, който за първи път среща като дете на един от концертите на Елвис в Лас Вегас.
„ Много съм влюбена в Майкъл, обричам живота си на това да бъда негова брачна половинка. Разбирам го и го поддържам “, споделя тя в изказване тогава. " И двамата чакаме с неспокойствие да създадем семейство. "
Въпреки че приключват връзката си две години по-късно, Пресли разсъждава върху приликите сред Джексън и татко ѝ в изявление от 2016 година с Опра Уинфри, казвайки, че и двамата „ имаха лукса да основават лична действителност "

Никълъс Кейдж

Двамата се срещат на празненството за рождения ден на Джоуи Рамон през 2000 година, 
Пресли и Кейдж бързо стават неразделни и се женят през август 2002 година на загадка гала в Хавай, на 25-ата годишнина от гибелта на Елвис.
Двойката се разделя четири месеца по-късно.
" Много съм тъжна, само че би трябвало да призная, че сватбата ни беше неточност. ", споделя тогава Лиса Мари Пресли. 

Майкъл Локууд

Лиса Мари за първи път стартира да се среща с музиканта Майкъл Локууд през 2003 година, а двойката се дами три години по-късно. Те се развеждат през 2016 година Водят дълга и объркана правосъдна борба, изпълнена с голям брой обвинявания. 

Музиката и майчинството

Лиса Мари Пресли обичаше музиката и беше надарена певица. 
Музикалната ѝ кариера стартира с дебютния ѝ албум от 2003 година „ To Whom It May Concern “, последван от  „ Now What “ през 2005 година И двата влизат в топ 10 на класацията за албуми Billboard 200.
Третият албум, " Storm and Grace ", е публикуван през 2012 година
Но това, което беше най-важно за Лиса бяха децата ѝ. 
„ Просто ги удушавам от обич “, споделя тя. " Те са мой приоритет. Това е, което върша. Това е, което ме интересува най-вече. Държа ги покрай себе си и се грижа да са щастливи и здрави. "
Райли Киоу, 33-годишната щерка на Лиса, неведнъж е споделя, че майка ѝ е същинско ентусиазъм за нея. " Бях отгледана от свободолюбива жена, която не се интересуваше от мнението на останалите ", споделя актрисата. 



Зависимости 

Лиса Мари се бори със взаимозависимост към опиати и болкоуспокояващи, сходно на Елвис Пресли. 
Тя споделя, че е съумяла да победи порока си, поради четирите си деца. 



Смъртта на Бенджамин 

След живот изпълнен с повратности, раздели и борби, това което Лиса Мари Пресли не можа да преживее е загубата на сина си Бенджамин. Той се самоубийва през 2020 г. 

„ Смъртта е част от живота, без значение дали ни харесва или не – както и скръбта. Има толкоз доста за научаване и схващане по тематиката, само че ето какво знам до момента: Първото е, че скръбта не стопира или изчезва “,  написа в есе Лиса Мари.

„ Скръбта е нещо, което ще би трябвало да носите със себе си до края на живота си, без значение от това, което избрани хора или нашата просвета желаят да имаме вяра. Вие не го „ преодолявате “, не „ продължавате напред. Точка. "

Тя съобщи, че болката е „ необикновено самотна “ и че всекидневно се бори с възприятието за виновност. За да облекчи страданието си, тя  посещаваше групи за поддръжка с други опечалени родители.

„ Очевидно никой родител не избира този път и за благополучие не всички родители ще би трябвало да станат негова жертва – и имам поради ЖЕРТВА. Преди мразех тази дума. Сега знам за какво. Справяла съм се със гибелта, скръбта и загубата откогато бях на 9 години. Преживях доста и някак оцелях. Но това...смъртта на моя хубав, толкоз хубав наследник. Най-невероятният човек, като си помислех за него и се гордях с привилегията да му бъда майка ", споделя още Пресли.



Тя написа, че " избира да продължи " след загубата на Бенджамин, с цел да се бори за дъщерите си. 

„ Продължавам, тъй като синът ми би желал, той обожаваше сестрите си. "  

Лиса Мари Пресли не устоя на неописуемата болежка, само че и не изостави дъщерите си. 

Те имат завета на едно велико семейство, в никакъв случай да не се предават. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР