С настъпването на студения сезон и с увеличаващия се брой

...
С настъпването на студения сезон и с увеличаващия се брой
Коментари Харесай

Пийте това през зимата, за да останете здрави

С настъпването на студения сезон и с увеличаващия се брой респираторни инфекции от ден на ден хора се обръщат към витамините и минералите, с цел да подтикват имунната си система и да я приготвят за идните тествания. Не всички витамини и минерали обаче имат действително влияние върху личните качества на организма да преодолее инфекциите. Редица проучвания сочат два витамина и един минерал като решаващи за здравето ни през зимата и за мощната имунна система. Кои са те?

Кои два витамина са незаменими през студения сезон?
 Комбинацията от 3 съставки, която прави имунитета СИЛЕН Комбинацията от 3 съставки, която прави имунитета СИЛЕН
В сезона на гриповете и настинките всеки търси всевъзможни способи да защищити себе си и околните си. Едва ли съществува човек, който да...

Витамин Д

Наричан безоблачен витамин, той се образува основно от слънчевите лъчи. Лятото дефицитите се преодоляват, само че през дългите зимни месеци доста хора изпитват внезапен дефицит на скъпия витамин. Липсата на съответни равнища на витамин Д в организма разрешава на вирусите и бактериите да нахлуват гладко в тялото и имунната система, лишена от слънчевия витамин, не съумява да се оправи сполучливо с тях.

Важно е да се има поради, че дефицитът постоянно е безсимптомен или признаците остават неразпознати. Изследване за равнищата на витамин Д може да бъде осъществено в съвсем всяка лаборатория, а съгласно резултата да се предприеме нужната терапия. На пазара са налични разнообразни разновидности за банкет на витамин Д, защото усвояването му от храна е минимално и незадоволително за попълване на дневните потребности от 400 до 1000 мг. съгласно равнищата в организма и възрастта. Възрастните над 70 години се нуждаят от най-високи дози. Дефицит се следи и по време на менопаузата, в кърмаческа възраст, при пациенти, страдащи от автоимунни болести, злокачествени новообразувания, метаболитни нарушавания. Ниските равнища в тялото го вършат освен лесна цел за вирусни инфекции, само че и водят до нежни кости, проблеми със зъбите, мускулите, несъответстваща всмукване на калций и магнезий, основават заплаха от развиване на сърдечно-съдови болести, атеросклероза. Витаминът защищава клетките от оксидативен стрес, потиска прововъзпалителните цитокини, отлично средство за профилактика на инсулинова устойчивост и риск от диабет вид 2 е.

Витамин С
 Тестовете за антитела не дават отговорите, които желаете да чуете за Covid-19 Тестовете за антитела не дават отговорите, които желаете да чуете за Covid-19
Разговорите за нуждата от бустерни дози от имунизацията против ковид накараха доста американци да си направя проби за антите...

Ползите от витамин С за стимулиране на имунната система са известни от дълго време. Витаминът е един от най-важните за цялостното здравословно положение на организма. По отношение на студения сезон и вирусните инфекции е незаместим за подсилване на имунната система. Витаминът е скъп в битката против свободните радикали и взе участие в построяването на антитела, без които тялото не може да построи имунитет и да се оправи с вирусните инфекции. Високите дози при започване на вирусна зараза са в положение да стопират или облекчат развиването ѝ. Изследвания от 2017 година даже сочат, че съумява да подкрепи предотвратяването на пневмония и натрупването на прекалено количество неутрофилни гранулоцити в белия дроб, който унищожават капилярите му. Витаминът е потребен и при: предсърдно мъждене, синтеза на колаген, поддържане на кръвното налягане в естествени граници. Може да се приема посредством храната или посредством хранителни добавки и таблетки.

Кой минерал да приемате зимата, с цел да останете здрави?

Цинкът е незаместим минерал, възпрепятстващ проникването на вируси в тялото посредством увеличение на дължината и придвижванията на ресничките, ситуирани в носа, които са естествена преграда срещу вируси. Цинкът е в положение да потисне репликацията на вируси и от типа ковид, както и да не разреши развиване на цитокинова стихия. Приемът на цинк или увеличената консумация на храни, богати на цинк, са идеално средство за профилактика на вирусни инфекции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР