С настъпването на пролетта, цветята започват да цъфтят, но не

...
С настъпването на пролетта, цветята започват да цъфтят, но не
Коментари Харесай

Цветята губят своя аромат

С настъпването на пролетта, цветята стартират да цъфтят, само че не миришат толкоз мощно, като едно време, заяви в. "Дейли мейл ".

Британски учени обясниха, че причина за това е замърсяването. Изгорелите газове от дизеловите коли са изключително пагубни за миризмата на цветята в градовете. Засегнати са пет от най-разпространените ароматни растения в градините - лавандула, нарциси, рози, кученца и кремовете.Изпусканият от дизеловите ав

томобили азотен окис поразява ароматните съединения на цветята. Намалялата им миризма се отразява неприятно на пчелите. Според доктор Роби Гърлинг от университета на Рединг, който управлява проучване върху дизеловите излъчвания, пчелите понижават и поради това, че по-трудно подушват цветята.

Британски учени обясниха, че причина за това е замърсяването. Изгорелите газове от дизеловите коли са изключително пагубни за миризмата на цветята в градовете. Засегнати са пет от най-разпространените ароматни растения в градините - лавандула, нарциси, рози, кученца и кремовете.

Изпусканият от дизеловите коли азотен окис поразява ароматните съединения на цветята. Намалялата им миризма се отразява неприятно на пчелите. Според доктор Роби Гърлинг от университета на Рединг, който управлява проучване върху дизеловите излъчвания, пчелите понижават и поради това, че по-трудно подушват цветята.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР