С настъпването на пролетта нараства оптимизмът у хората. Очаквано по-оптимистично

...
С настъпването на пролетта нараства оптимизмът у хората. Очаквано по-оптимистично
Коментари Харесай

Политолог: Един скандал захлупва другия в политиката ни

С настъпването на пролетта нараства оптимизмът у хората. Очаквано по-оптимистично са настроени младежите, а възрастните – по-песимистично. Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия политологът Димитър Ганев във връзка ново социологическо изследване на изследователския център "Тренд ".

Данните демонстрират, че удобната макроикономическа рамка се отразява на публичните настройки. Отбелязва се оптимизъм в икономическо отношение. Песимизмът от огромната рецесия от 2009 година е преодолян. Българската стопанска система е функционалност на европейската, а сега европейската стопанска система се възвръща и отбелязва напредък. Трябва да гледаме Европа. Ако Европа кихне, България ще се разболее, съобщи Ганев.

По думите му Европа продължава да бъде одобрявана. Тлеещият евроскептицизъм, който ми се коства по-скоро в медиите, в сравнение с в проучванията, не покълва, отбелязва анализаторът.

Политиката у нас в последно време е в непрестанен скандал. Един скандал захлупва другия, само че това не се отразява на настройките на хората, съобщи Димитър Ганев.

Според него това не трябва да успокоява ръководещите, тъй като, по думите му, в обществото се вижда обществено напрежение. Скандалите, които имаше до този миг, не са директно свързани с джоба на хората. Борисов е извънредно сензитивен и когато назрее сходен въпрос, се развързва кесията на бюджета, разяснява политологът.

Политическата логичност не следва да има предварителни парламентарни избори. Ако някой от водачите на Патриотите тръгне по независим път, може да има ново парламентарно болшинство, без това да докара до предварителни парламентарни избори, сподели още Димитър Ганев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР