С настъпването на пролетта и лятото е време да прегърнем

...
С настъпването на пролетта и лятото е време да прегърнем
Коментари Харесай

Сезонно хранене: 5 храни за изключване от вашата диета с настъпването на пролетта

С настъпването на пролетта и лятото е време да прегърнем свежите, сезонни артикули и да се възползваме оптимално от изобилието, което оферират тези сезони. Въпреки това, до момента в който някои храни са в обилие, значимо е да осъзнаем, че избрани продукти, които сме консумирали щедро през зимните и есенните месеци, може да не са толкоз подобаващи за по-топлите сезони. В тази публикация ще обсъдим храните, които би трябвало да премахнете от вашата диета с идването на пролетта и лятото, като се фокусираме върху аргументите зад този съвет и предлагаме други възможности, които могат да ви оказват помощ да поддържате уравновесена и здравословна диета.

Обработени меса и салами
През зимата и есента доста хора се обръщат към обработени меса и салами заради тяхната продължителност и опция за елементарно подготвяне. Тези артикули обаче постоянно съдържат високи равнища на натрий, консерванти и изкуствени съставки, които могат да доведат до разнообразни здравословни проблеми с течение на времето. С повишението на температурите е добра концепция да преминете към по-леки протеинови източници като пилешко, пуешко, риба и морски блага, които са богати на съществени хранителни субстанции и по-малко евентуално да причинят храносмилателни усложнения в горещото време.

Мазни и тежки храни
Зимните месеци постоянно ни карат да жадуваме за топли, мазни и тежки храни, като пържени картофи, гевреци и други удобни ястия. Тези храни обаче могат да доведат до възприятие на тежест и заспалост в по-топлите месеци. За да поддържате здравословен метод на живот напролет и лятото, заменете тези варианти със салати, плодове, зеленчуци на скара и леки супи, които са по-лесни за асимилиране и обезпечават хидратиране без в допълнение тегло.

Висококалорични питиета
По време на по-студените месеци хората постоянно се любуват на висококалорични питиета като парещ шоколад, кафе с добавки и алкохолни питиета, с цел да се стоплят и да се провиснал. С повишението на температурите е значимо да намалите приема на тези питиета, защото те могат да доведат до дехидратация и да допринесат за наддаване на тегло. Вместо това изберете освежаващи, нискокалорични питиета като вода, леден чай, смутита или газирана вода с резенчета плодове, с цел да останете хидратирани и енергизирани през целия ден.

Консервирани храни
Консервираните храни са комфортно решение през зимните месеци, когато пресните артикули може да са нищожни или скъпи. Те обаче постоянно съдържат високи равнища на натрий, захар и други добавки, които могат да имат негативно влияние върху здравето с течение на времето. С настъпването на пролетта и лятото се възползвайте от опцията да включите повече пресни, органични артикули в диетата си. Посещавайте фермерските пазари и използвайте техники за консервиране, с цел да запазите усета и питателните субстанции на обичаните си артикули за по-дълъг интервал.

Сушени плодове и ядки
Докато сушените плодове и ядките са превъзходен източник на хранителни субстанции и фибри, те също са с високо наличие на калории. Прекомерната консумация на тези артикули може да докара до наддаване на тегло и храносмилателни проблеми, изключително през по-топлите месеци. За да поддържате здравословно тегло и да насърчите храносмилането, заменете сушените плодове и ядки с пресни плодове, зеленчуци и семена, които са с по-високо наличие на вода и по-лесно смилаеми.

С настъпването на пролетта и лятото е значимо да извършите някои промени в диетата си, с цел да сте сигурни, че тялото ви остава крепко и хидратирано. Като премахнете модифицираните меса, тежките храни, висококалоричните питиета, консервираните храни и сушените плодове и ядки от вашата диета, можете да извършите място за по-леки, по-свежи и питателни благоприятни условия, които ще ви оказват помощ да се чувствате ужасно през целия сезон. Не забравяйте, че ключът към поддържането на уравновесена диета е разнообразието, тъй че продължавайте да експериментирате с нови предписания и съставки, с цел да откриете какво работи най-добре за вас и вашите неповторими хранителни потребности.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР