С настъпването на по-студеното време дойдоха грипът и настинките, които

...
С настъпването на по-студеното време дойдоха грипът и настинките, които
Коментари Харесай

Лесно и толкова ефективно: Проста тайна, с която кашлицата спира точно за ден

С настъпването на по-студеното време пристигнаха грипът и настинките, които вървят ръка за ръка с кашлицата.
Често й обръщаме внимание едвам когато стане раздираща и мъчителна, а гърлото ни мъчно понася храна и течности.
Вместо да се тъпчем с медикаменти, в такива случаи е доста по-добре да се обърнем към илачите на баба,
взаимствани от националната медицина.
Едва ли някой е не запомнил моментите от детството,
когато единствено за десетина минути един синапен компрес е правел чудеса и с цената на леко парене ни е избавял от досадната кашлица.

Предлагаме ви 2 разновидността на синапен компрес, който е извънредно сполучлив при настинка. Използването им при дребни деца би трябвало да е по-внимателно, като количествата на съставките и времетраенето на компреса се понижават съвсем на половина.
Вариант 1. Смесете на водна баня и при непрестанно бъркане по 1 супена лъжица стрито синапено семе, мед, брашно, слънчогледово масло и ракия. Получената паста поставете сред няколко пласта марля и направете компрес на гърдите или гърлото, увивайки сместа с вълнен шал. Достатъчни са 10-15 минути, с цел да се получи търсеният резултат.

Ако паренето по кожата стане прекомерно мощно, компресът се смъква. Вариант 2. Смесете при непрестанно бъркане счукано синапено семе, брашно, хладка вода и малко оцет. Получената гъста примес прилагайте по метода, разказан във вид 1. При потребление при дребни деца увеличете двойно количеството на брашното и намалете времето на деяние.
Също по този начин, дафиновият лист също облекчава кашлицата. Ето друга известна рецепта, с която ще се разделите вечно с кашлицата: 5 листа се варят в половин литър вода към пет минути, прецежда се и се подслажда с мед, когато поизстине.
А за откашляне на секретите изпробвайте следното: На спокоен огън се варят в литър и половина вода 6 листа индрише, 6 ореха с черупките леко счукани (само да се пукнат), пакетче небетшекер, кутийка елементарен локум, 3 нарязани ябълки и една дюля, също нарязана дружно със семките.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР