С настъпването на новата работна седмица и края на Мастърса

...
С настъпването на новата работна седмица и края на Мастърса
Коментари Харесай

Ранглисти: България отново има трима тенисисти в топ 200; Милев със скок от над 120 места

С настъпването на новата работна седмица и края на Мастърса в Индиън Уелс е време и за обичайното възобновяване на международната класация, която настава с отлични вести за представителите ни в мъжкия тенис. През днешния ден Адриан Андреев и Димитър Кузманов се завръщат в топ 200 и по този метод България още веднъж има трима тенисисти (заедно с Григор Димитров - №27) измежду най-хубавите 200 в света. 

Това е реалност с помощта на положителните изяви на Ади на Чаланджъра в Секешхервар (Унгария), където доближи до четвъртфиналната фаза, бивайки спрян от физически проблеми. Въпреки неприятния свършек на шампионата за него, то младият софиянец въпреки всичко има поради какво да бъде удовлетворен, защото през днешния ден отбелязва напредък от 7 места, изкачвайки се до 197-ата позиция, с което се доближава към своето върхово класиране (№189).

Само на едно място зад него се намира третата ни ракета при мъжете Димитър Кузманов, който през миналите две седмици не взе присъединяване в нито един шампионат, само че за сметка на това прогресира с 4 позиции до №198. От своя страна пък, четвъртият ни най-хубав тенисист Александър Лазаров, който неотдавна доближи рекордно за себе си класиране, днес отстъпва с 8 места и към този момент е №285.

С най-забележителен скок през тази седмица може да се похвали 18-годишната ни вяра Янаки Милев, който предходната неделя завоюва своята първа професионална купа при мъжете на шампионата от категория ITF М15 в Анталия. По пътя си пловдивчанинът надделя редица по-високоранкирани от него състезатели и изцяло заслужи трофея си, който през днешния ден му носи нанагорнище от цели 126 позиции и ново върхово класиране под номер 672.

Не толкоз положителна обаче е обстановката при най-хубавата ни представителка при дамите Виктория Томова, която регресира при тазседмичното възобновяване на международната ранглиста. Днес българката отбелязва спад от 5 места до 96-ата позиция в света, откакто позволи проваляне в четвъртфиналите на ITF шампионата в Търнава и по този начин не съумя да отбрани точките, завоювани при миналогодишното си класиране за главната скица в Индиън Уелс.

Официалната класация на АТР можете да разгледате.

Официалната класация на WTA можете да разгледате.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР