С настъпването на нощта културният живот в Пловдив се събуди,

...
С настъпването на нощта културният живот в Пловдив се събуди,
Коментари Харесай

Приказна луна кацна на Небет тепе ВИДЕО СНИМКИ

С настъпването на нощта културният живот в Пловдив се разсъни, а улиците на града гъмжаха от хора и суетност. На всеки ъгъл можеше да се виждат реализатори на разнообразни типове изкуства – като стартираме от въртене на огън, минем през изобразяване навън, махленски спектакъл за деца и стигнем до луни, сложени на Римския стадион и на Небет тепе. Така стартира втората вечер от нощта на музеите и галериите.

Най-вълнуващ за пловдивчани се оказа спектакълът пред общината. Там артистите по изящни изкуства Ремо Шутто и Александър Камберов приключиха онлайн апаратура от картини и статуя под звуците на музикално оформление от Саня Баракова. Малчуганите, от своя страна, бяха впечатлени от огнените бухалки.

Нямаше пловдивчанин, който да не си направи селфи или да не се снима с пристигналите в Пловдив от Матера две луни. Докато първата, която се намира на Римския стадион, беше добре осветена, то тази на Небет тепе създаваше приказна атмосфера. Античният спектакъл пък бе превзет от музика и светлина, които се бяха слели в едно.

Програмата на Нощ Пловдив 2019 продължава и на следващия ден. Пловдивчани и гостите на града могат да избират сред над 120 събития. И през трите дни библиотеки, музеи, галерии, антикварни книжарници, ателиета и театри са с необятно отворени порти за посетителите.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР