С настъпването на мрака процесът на предаване на военните от

...
С настъпването на мрака процесът на предаване на военните от
Коментари Харесай

ДНР съобщиха за предаването на 600 украински военопленни от Азовстал

С настъпването на мрака процесът на предаване на военните от въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на територията на завода „ Азовстал “ не беше прекратен. 600 души се предадоха непринудено в плен, описа в Телеграм канала Александър Ходаковски, създател на батальона " Восток " на силите на Донецката национална република (ДНР).

„ С настъпването на нощта процесът на капитулация не беше спрян, до 22:00 часа врагът продължи да напуща „ Азовстал “. Около 600 души излязоха през нашата изборна секция, към този момент царува тишина”, сподели той.

На 17 май Министерството на защитата на Руската Федерация сподели фрагменти от предаването на украинските военни от „ Азовстал “. Съобщава се, че 265 военнослужещи са поставили оръжие и са се предали, в това число 51 тежко ранени. Нуждаещите се от здравна помощ са изпратени в градската болница в Новоазовск.

По думите на журналиста на ВГТРК Александър Сладков, на собствен ред все още на предаването на територията на завода е имало над 2500 души. 804 от тях са бойци от украинския батальон " Азов ", а 404 души са били ранени.

На 16 май Ходаковски съобщи, че украинските военни, които са напуснали територията на завода, са декларирали желанието си да договарят. Той посочи, че девет бойци от Въоръжените сили на Украйна съставляват ползите на по-голямата част от военните, които остават в „ Азовстал “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР