С настъпването на лятото е време да захвърлим затворените обувки

...
С настъпването на лятото е време да захвърлим затворените обувки
Коментари Харесай

Да посрещнем лятото готини: Перфектен педикюр у дома в 8 стъ...

С настъпването на лятото е време да захвърлим затворените обувки и да покажем хубав педикюр. Но вместо да давате пари и да губите време всеки месец в салоните за хубост, ще ви покажем по какъв начин да се погрижите професионално за ноктите си у дома.

Подготовка
За да извършите съвършен педикюр вкъщи, имате потребност от няколко съществени инструмента:

чиста хавлия + леген с леко топла вода
нокторезачка
инструмент за избутване на кутикули
памук
пила за нокти
пила за стъпала
лакочистител
масло за кутикули
ексфолиант (може да е за лице или тяло, не е наложително да е за стъпала)
основа за лак или смесен артикул основа+топ
лак за нокти
След като към този момент сте взели всички " помощници " и сте ги сложили на комфортно място до себе си, идва време да пристъпите към педикюра, написа rozali.com.

1. Почистете остарелия лак

С помощта на памучен тампон и лакочистител почистете нокътните плочки. Дори да сте били без лак последните месеци, сигурно на места има дребни останки от лак или нечистота, които би трябвало да се отстранен.

2. Накиснете стъпалата

Може би най-отпускащата част от домашния педикюр. Напълнете леген с хладка вода. Добавете каменна сол, ароматно масло или просто няколко капки течен сапун и накиснете стъпалата за 15 минути.Не пропускайте тази стъпка. Освен че е отпускаща, тя оказва помощ за омекотяване на кутикулите. Подсушете с хавлиена забрадка стъпалата и сред пръстите.

3. Оформете ноктите

След накисването идва ред да оформите ноктите. Първо подрежете с нокторезачка, а по-късно се погрижете за мечтаната от вас форма. Не забравяйте, че е целесъобразно ноктите да се режат хоризонтално, с цел да не се враснат в кожата на по-късен стадий. След като изпилите ноктите, уверете се, че няма останки от праха под тях. Ако има, отстранете го.

4. Време за кожичките

Кутикулите/ кожичките постоянно заслужават особено внимание. Нанесете масло за кутикули и нежно избутайте кожичките. Това ще направи типа на педикюра професионален. Бъдете нежни и не бързайте с тази стъпка, с цел да не нараните кожата.

5. Обрижете петите

Меката и добре подхранена кожа на петите е изключително значима за красивия педикюр. Стъпка номер 5 е нежно да почистите петите с пила за стъпала.

6. Ексфолирайте

Всяка част от кожата има потребност от ексфолиране. Стъпалата не са изключение. След като сте почистили с пила, нанесете ексфолиант и оставете да подейства 10 минути. Отмийте и нанесете обичания си крем за стъпала.

7. Почистете ноктите

Преди да нанесете лака за нокти, уверете се, че по нокътните плочки няма и диря от козметиката, употребена до момента. Напоете памук с лакочистител и деликатни почистете ноктите.

8. Финал: лак и топ лак

За да е дългогодишен педикюрът ви, нанесете основа, два пласта лак и топ лак. Двата пласта лак са нужни, с цел да е цветът на педикюра по-наситен. Не бързайте сред нанасянето на обособените пластове. Избързването ще съсипе съвършения тип на педикюра.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР