С настъпването на есента трябва да изградим силен имунитет, за

...
С настъпването на есента трябва да изградим силен имунитет, за
Коментари Харесай

Вижте как да изградите силен имунитет и да се отървете от на...

С настъпването на есента би трябвало да изградим мощен имунитет, с цел да се борим сполучливо с настинките и грипа. Някои хора имат подобен имунитет, който доста рядко им разрешава да боледуват. Оказва се, че това се дължи на някои обикновени, само че потребни ежедневни привички, които им оказват помощ в това отношение.

1. Те имат непоколебим режим на сън. Има научени проучвания, че всички, които спят 8 часа или повече на нощ, са три пъти по-неподатливи на простуда спрямо тези, които отделят по-малко време за сън. Тялото се възвръща по време на нощния сън и сполучливо контролира стресовите хормони. Точно те могат да създадат организма по-податлив на всевъзможни инфекции.

2. Те употребяват плодове и зеленчуци във всички цветове. Консумирането на храни, богати на антиоксиданти, попълня тези кафези, които са получили някакви повреди в битката против микроби и бактерии.

3. Предпочитат черния чай. Проучване е открило, че тези, които пият най-малко по една чаша черен чай дневно, създават огромно количество интерферони. Това са мощни гликопротеини, които преборват вирусите.

4. Прегръщат се. Хората с най-голяма „ обществена подкрепа”, при стресова обстановка, по-рядко се разболяват, в случай че настинат – и прегръдката покачва силата на имунитета.

5. Носят топли чорапи. Важно е по време на грип и настинки краката да са топли. Студените крайници дават сигнал на мозъка да резервира телесната топлота, по тази причина тялото стартира да понижава кръвния поток към студените елементи. И защото пониженият приток на кръв значи по-малко бели кръвни телца които унищожават инфекциите, ще станете по-уязвими към микроби.

6. Имат здрави вътрешности. Внасяте доста неща от околната среда в устата си всеки ден и макар че доста от бактериите и микробите не са рискови, някои от тях могат да ви заразят, написа struma.bg. Това е мястото, където червата ви влизат в действието. Добрите бактерии усъвършенстват имунната система, тъй че може да помислите за приемане на пробиотична добавка.

7. Медитират Едно изследване откри, че медитацията или упражненията укрепват имунната функционалност. Опитайте класове по йога, които съчетават лека йога с медитация и надълбоко дишане.

8. Мият си ръцете в основни моменти. Не е нужно да прекалявате с миенето на ръцете. Можете да намалите риска от болест с 16% до 50%, в случай че си миете ръцете преди хранене, преди и след готвене, след тоалетна и след кихане или кашляне. Сапунът и водата са за предпочитане, само че дръжте дезинфектанта за ръце наоколо, с цел да се употребява и в придвижване. Потърсете формула с най-малко 60% алкохол.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР