С настъпването на енергийната криза стана ясно, че приказките за

...
С настъпването на енергийната криза стана ясно, че приказките за
Коментари Харесай

Екологията на Европа е зависела от Русия или краят на зелената идилия

С настъпването на енергийната рецесия стана ясно, че приказките за чиста и зелена Европа се базират на евтина сила от Русия. Лишавайки се от нея, страните от Европейски Съюз са подготвени да се върнат към въглищата и мазута.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на 14 септември разкри главните политически цели на Европейски Съюз за идната година. Основните тези са завършени в шест точки, в това число опазване на антируските наказания, евросолидарност с поддръжка някогашната Украинска ССР и по този начин нататък.



Екология. Цитат от м/ф " Это совсем не про то ". Реж. Александър Федулов, 1984. Съюз на съветските социалистически републики

В третия параграф политикът прикани природата да стане съдружник. Според нея главната причина за вилнеещата в Европа енергийна рецесия е зависимостта от изкопаемите горива. Съответно, с цел да се оправят с рецесията, европейците би трябвало да спрат да зависят от нея.

„ Всички видяхме какъв брой значима е Зелената договорка. Лятото на 2022 година ще остане в паметта на хората. Всички сме виждали пресъхнали реки, горящи гори – всичко това е разследване от рискови горещини “, сподели фон дер Лайен.

Както постоянно се случва в последно време обаче, грубата действителност се оказа малко по-различна. По този метод, с възходящите цени на газа, европейските страни усилват потреблението и, което е по-важно, производството на въглища.

По-специално в Италия беше признат така наречен Указ за подкрепяне, който планува увеличение на производството на шест въглищни и една петролна електроцентрали.

Според документа оптималното потребление на въглища и петрол ще помогне за понижаване на потреблението на газ до 31 март 2023 година В същото време специалистите назовават Топлоелектрическа централа на въглища и мазут най-замърсяващи източници.

Междувременно редица европейски страни обмислят обновяване на програмата за рандеман на шистов газ посредством извънредно неекологичен способ на хидравлично разтрошаване. Във Англия и Германия към този момент има дейни полемики за унищожаване на възбраната за фракинг.

В Италия табуто към момента не е отстранено, само че италианските компании са подготвени да стартират развиване в други страни, да вземем за пример в Аржентина.

Всичко това не съответствува доста с думите на Урсула фон дер Лайен. Напротив, може да се каже, че картините на европейската идилия с прословутите зелени тревни площи се базираха на едно нещо – евтините изкопаеми енергийни запаси. Основният снабдител на които беше Русия.

След разрива на връзките Европа като че ли се връща към корените си - " сантименталните " лондонски мъгли от Викторианската ера, които въобще не бяха мъгла. Очевидно локалните са извънредно недоволни от протичащото се, само че към този момент цялото неодобрение се излива единствено в обществените мрежи.



Николай Касаткин. Събиране на въглища от изчерпана шахта. 1894

„ Сега е ясно, че сме осъдени със наказания за незнайни за нас закононарушения! Нека си признаем, това е чист план за заличаване на Европа за нещо. Но несъмнено не поради [бившата Украинска ССР] “, разяснява Кети В.

„ За да угодим на киевския наркоман, ние ще генерираме сила, като изгаряме всичко, което гори, и дишаме диоксин “, написа Андреа В.

„ За славата на Зеленски се връщаме при мулетата “, добави Еджидио Д’А.

„ Фракингът също е с висок риск от трусове. Това, което е недопустимо за Италия “, подсети Джузепе Джанлука Г.

„ Имайте поради, че не Русия остави Италия без газ, само че Италия направи всичко, с цел да остане без газ “, споделя Патриция Дз.

„ Напред към предишното – към ерата на въглищата и парата! “ иронично прикани Андреа М.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР