С настъпването на астрономическото лято температурите и днес ще продължат

...
С настъпването на астрономическото лято температурите и днес ще продължат
Коментари Харесай

Времето в следващите дни: Временно захлаждане, валежи и гръмотевици

С настъпването на астрономическото лято температурите и през днешния ден ще продължат да се покачват и в множеството региони от страната, в това число и на морския бряг, ще бъде слънчево и горещо.

Максималните температури ще са м/у 29° и 34°. От северозапад на югоизток ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на изолирани места ще превали.

Ще духа сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина - краткотрайно мощен северозападен вятър и в доста региони там е оповестено предизвестие от първа степен - код жълто - за пориви напразно до към 80 км/ч.

През нощта ще бъде безоблачно, а на следващия ден още веднъж ще доминира слънчево време. Ще продължи да духа слаб до сдържан северозападен вятър, който в следобедните часове краткотрайно ще се усили. Още преди обяд в Западна България и Родопската област ще стартира да се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там там ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат сред 28° и 33°, в крайните югозападни региони до 36°.

Слънчево ще е времето и по Черноморието, с оптимални температури сред 26° и 30°. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад.

Вълнението на морето ще бъде едва, а температурата на морската вода е 22°-24°.

И в планините ще бъде слънчево, само че към и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места, основно в масивите от западната половина от страната ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър.

Захлаждане и превалявания, съпроводени от гръмотевици се чакат в четвъртък, основно в Западна и Централна България. Възможни са и градушки. През идващите дни до края на седмицата още веднъж ще доминира слънчево време, с изолирани валежи в следобедните часове. Температурите ще тръгнат нагоре.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР