С наскоро разкритата Apex Legends, светът на онлайн игрите получи

...
С наскоро разкритата Apex Legends, светът на онлайн игрите получи
Коментари Харесай

Ейми Хенинг: Никой не би издал днес игра като първия Uncharted

С неотдавна разкритата Apex Legends, светът на онлайн игрите получи своя най-нов член. Милиони към този момент се вписват всекидневно в сметките си във Fortnite, PUBG, Anthem, Overwatch, Destiny, с цел да се пренесат в средата на обичания си обвързван шутър. Независимо дали става дума за F2P модел или не, фирмите, които ги издават, вършат големи пари и не е инцидентно, че точно там е интереса им. Има ли късмет за обичайните сингъл прекарвания през днешния ден? Във време, в което дори олдскул игра, като Fallout мина в онлайн режим? Разбира се. Доказа го триумфа на God of War, Horizon: Zero Dawn, Detroit: Become Human, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Resident Evil 2, Kingdom Hearts 3. Но точно огромните издатели, все по-често обръщат тил на този вид заглавия.

Едва ли има човек, който да знае по-добре по какъв начин стоят нещата от сценариста на Uncharted Ейми Хенинг. Нейният план от вселената на „ Междузвездни игри “, съгласно слуховете, точно сходно обичайно заглавие, беше преустановен ненадейно от Electronic Arts. Това стана мотив за следващия старт на полемиката за жизнеността на този вид заглавия – разказ, който евентуално ще изниква още веднъж и още веднъж в идващите години. Самата Хенинг звучи обезсърчено, когато приказва за огромните издатели и този вид игри. Тя е уверена, че игра, като истинския Uncharted, през днешния ден просто няма късмет да притегли интереса на хората с дебелите портфейли.

„ Казах, че не мисля, че игра като първия Uncharted, въпреки и да беше основополагаща игра за сериите, ще съставлява витален интерес през днешния ден. Идеята за приключено прекарване от осем-десет часа, което няма различен режим, не е онлайн, няма мултиплейър, единствената опция за преиграване е отключването на няколко чийта и сходни неща – това към този момент не се котира. Сега би трябвало да предложиш доста часове геймплей. С осем в никакъв случай няма да стане. Обикновено би трябвало да има някаква форма на онлайн режим. И несъмнено виждате накъде отиват нещата – към живите услуги и Battle Royale игрите, като услуга “, показа неотдавна Хенинг в изявление за VentureBeat. „ Всички тези неща, не мога да намеря думата, само че те си подхождат по-добре с историята. Те са по-малко менторски тук от обичайния метод на описване, при която имате форма, сюжетна линия, посока и край. Една игра, която е жива услуга – няма “.

Хенинг признава, че през днешния ден създаването на една видеоигра е доста по-различна от преди. Работата по едно заглавие лишава голямо време, доста хора. Самите игри са доста по продължителни през днешния ден, а игри, в чиито център стои една съществена линия са все по-малко. Самите игри със своята дълготрайност не биват завършвани от играещите ги – факт, доказан и от изследване, което една гейм медия разгласява неотдавна. „ Има и разбирането, че доста хора може в никакъв случай да не завършат играта. Те ще изиграят единствено първата част от нея “, споделя Хенинг. По този метод обаче, съгласно нея, нещо доста скъпо се губи.

„ Игрите, които съм играла са основно самостоятелни заглавия. Неща, като Edith Finch, Florence и Return of the Obra Din. Проекти, при които, по дифолт – главната линия е пред вас и изпъква. Те са направени преднамерено с концепцията за комплектност, не са доста дълги, само че са толкоз запаметяващи се и прочувствени. Всичко това опълчено на други прекарвания, които са толкоз качествени, високобюджетни игри, само че има нещо, не знам тъкмо какво. На тях им липсва нещо – те не са по този начин запаметяващи се. Имам поради, по метода, по който прочиташ една хубава книга и я слага назад на рафта. Това към този момент е затворен спомен. Вече съм привършила с това. Като да гледаш страховит филм. За доста игри през днешния ден обаче е доста мъчно да намериш време да ги изиграеш до дъно, изключително, в случай че искаш да ги минеш всичките. Кой има толкоз време? Много по-трудно е да правиш игри, каквито се показваха на конзоли преди с този приключен разказ и подтекст, насочен към един-единствен играещ “, завърша Хенинг.

Ейми Хенинг е освободена от Naughty Dog през 2014 след дълги години, които прекарва в студиото, вдъхвайки живот на един от емблематичните персонажи в гейм промишлеността – Нейтън Дрейк. Скоро по-късно, тя намира място в редиците на Visceral Games, студио на EA, с цел да работи по към момента неанонсиран по това време план от света на „ Междузвездни войни “. Преди близо две години, Electronic Arts закриха студиото, а с това и пратиха играта на Хенинг на гробището на неосъществените игри.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР