С насилниците, с престъпниците, с хората, които нарушават закона, трябва

...
С насилниците, с престъпниците, с хората, които нарушават закона, трябва
Коментари Харесай

Министър Зарков за насилниците: Защо тези хора влизат в затвора

С насилниците, с нарушителите, с хората, които нарушават закона, би трябвало да се работи. Ако се мисли, че единствено се затварят и всичко свършва, това не е по този начин. Това разяснява в Русе служебният министър на правораздаването Крум Зарков по мотив на законопроекта за домашното принуждение, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите му с нарушителите би трябвало да се работи по този начин, че да бъдат превъзпитани, когато е належащо. 
" Ако имат душевен или други компликации, да бъдат лекувани, с цел да не нараняват повече. Това е една от огромните тематики, с която се занимавам като министър на правораздаването ", сподели Зарков. 

Той изясни, че рецидивът е опасност за всички, които са отвън пандизите. 

" Защото тези хора влизат в пандиза, биват осъдени, след което излизат и повтарят закононарушенията си. И някои страдат. Тук не става дума единствено за ликвидиране. Страшно доста дами и деца са подложени на тормоз от най-различен темперамент или са държани според - психическа, финансова ", съобщи Зарков. 

Той разяснява още, че няма закон, който самичък по себе си да предотврати всички нещастия. 

" Не желая да се фокусираме върху който и да е съответен проблем. Но прекомерно дълго време този спор не съумява да се организира по някакъв естествен метод и за жалост това се заплаща от време на време с човешки жертви ", сподели Зарков. 

По мотив на настояването от страна на Висш съдебен съвет за 20 % растеж на заплатите за тази година министърът разяснява, че бюджетният спор е отворен. 

" Има мнения, има претенции за повече средства. Някои от тях са законни, а други би трябвало да бъдат преценени. Сега това е в ръцете на народните представители, които би трябвало да се произнесат. Това, което направи служебното държавно управление, е да покаже план-сметката на страната с политиките, които са заложени. Те подлежат на смяна, само че не от служебно държавно управление ", изясни Зарков. 

В отговор на въпрос той съобщи, че професионалният му проект е да извършва отговорностите си като длъжностен министър на правораздаването съзнателно и почтено, до момента в който пристигна да го смени различен. 

" Надявам се и го споделям откровено това да е скоро, защото министърът на правораздаването и България имат потребност от законите, които бяха направени, да бъдат признати. Затова е нужен парламент и болшинство, което се надявам, че ще бъде формирано ", сподели Зарков. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР