„С наши подписи, бързо ще разгледаме промените в защита на

...
„С наши подписи, бързо ще разгледаме промените в защита на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Ще решим проблема на съкратените миньори в Бобов дол

„ С наши подписи, бързо ще разгледаме измененията в отбрана на съкратените миньори”. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия и на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” Корнелия Нинова след среща на представители на левицата със съкратени миньори от „ Бобов дол”.

Тя изясни, че казусът на миньорите е остарял и не намира решение до ден сегашен. „ Премиерът им даде обещание. Омбудсманът Мая Манолова внесе оферти, само че още не е решен казусът. Те се обърнаха с молба към Българска социалистическа партия за помощ за разрешаването му. Ние ще им помогнем”, безапелационна бе водачът на левицата Тя изясни, че има импортирано предложение за смяна в Кодекса за общественото обезпечаване от ГЕРБ, само че няма никакво придвижване по него.

„ Подозираме, че това е съзнателно, не се включва в дневния ред на комисия и в пленарна зала. Идва почивка и въпросът ще остане за септември – октомври, а тези хора няма по какъв начин да отговорят на изискванията за пенсиониране, съкратени са”, съобщи Нинова и акцентира, че става въпрос единствено за един текст в закона, с който би трябвало да се разреши при редуциране, те да се пенсионират по старите правила.

„ Ще съберем подписи и по Правилника за организацията и активността на Народно събрание ще желаяме наложителното включване на този законопроект в дневния ред, първо на Комисията по труда и обществената политика, а по-късно и в пленарна зала. Ще желаяме и гледането на първо и второ четене да бъдат в един ден, защото става въпрос единствено за един текст. Така ще можем да помогнем за решение на казуса на съкратените миньори от „ Бобов дол” до края на този парламентарен сезон”, заключи Корнелия Нинова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР