С нареждане на главния прокурор Иван Гешев стартира акция Бяло“

...
С нареждане на главния прокурор Иван Гешев стартира акция Бяло“
Коментари Харесай

ОБЗОР: Властите погнаха дилърите чрез акция „Бяло”, пловдивските коли скоро с нови номера

С разпореждане на основния прокурор Иван Гешев започва акция „ Бяло “ – страната с удар против разпространителите на опиати.  От ранните часове прокурори и служители на реда в цялата страна започнаха акция против разпространяването на наркотични субстанции. В средата на деня вътрешния министър Иван Демерджиев разгласи, че са арестувани 56 души. В  Пловдив непълнолетен е  заловен покрай учебно заведение " Никола Вапцаров " в " Гагарин ". В него са открити  20 хапчета екстази, към 20 грама марихуана и електронна везна.  Под тепетата 27 дилъри са арестувани, като в тях е намерено над 100 кг амфетамин.
Прочетете още

 

Сериите на регистрационните номера за коли в Област Пловдив евентуално ще се изчерпат до края на идната година. Причина за това е възходящия ритъм на новорегистрирани МПС-та в региона, което ще докара до нова " милиционерска главоблъсканица " с потребността от измислянето на нов код за Пловдив, който да размени в този момент съществуващия „ РВ ”.Най-вероятният  предстоящ подобен би бил " РМ ", по образеца на столицата София, които през 2014 година замениха втората писмен знак от своя втори привършен код „ СА ” със идната поред писмен знак - " Сухопътни войски ".

Комисията за финансов контрол утвърди по-високи вноски на застрахователите, предлагащи застраховка " Гражданска отговорност " от следващата година.

Общинският съвет в Пловдив ще гласоподава стартирането на търг на паркинга, който е до УМБАЛ „ Каспела ” в регион „ Западен ”. Имотът от 2,6 дка и се намира директно до жп линиите и пробива сред двата квартала.

Апетитен терен в Марково е разгласен на търг от държавен реализатор поради задължения и запори на притежателя му.  Собственик на имота и къщите е строителната компания " Теа Сити Груп " ЕООД на Цветил Цветилов.

Ремонтите в кв. „ Гладно поле ” не престават, само че дейностите на компанията реализатор озъдачава живеещите в зоната. Докато на „ Ген. Радко Димитриев ” няма нито един служащ, на продължението на ул. „ Богомил ” кипи усилена активност. Странното е, че на първата улица живеят хиляди пловдивчани, а вторият обект има единствено търговски предприятия и нов жилищен комплекс, който се строи от общински съветници.

Пловдивският апелативен съд анулира определението на Окръжен съд – Хасково и върна в ареста турският полковник Мустафа Левент Гьокташ, който бе под  „ домакински арест “.

Три истории от градския превоз на Пловдив, като още веднъж отрицателните надвиват над позитивните. Единственият ярък лъч е добротата на водач и кондуктор, които са върнали слухов уред на дете. Другите два са нормалните – пласиране на остарели билети и изпочупени спирки от вандали.

Най-мащабната антитерористична интервенция е била извършена през днешния ден в Германия, като са арестувани над 50 лица. Групировка, в която членуват над 21 000 души, са желали да създадат държавен прелом и да върнат режима в страната от времето на Райха през 1871 година.

Проф. Николай Габровски ще стартира съвещания с политическите партии за съставянето на кабинет с мандат на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили. Единствената партия, която за момента отхвърли среща е „ Продължаваме промяната ”. От Демократична България и Българска социалистическа партия оповестиха, че няма да поддържат държавно управление с мандат на ГЕРБ, само че ще се срещнат с кандидат-премиера от почитание към личността му.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР