С Наредбата за медицинската експертиза се целят облекчения в процеса

...
С Наредбата за медицинската експертиза се целят облекчения в процеса
Коментари Харесай

Наредбата за медицинска експертиза ще пресича порочните практики

С Наредбата за здравната експертиза се целят облекчения в процеса на освидетелстване пред органите на здравната експертиза и секване на съществували преди този момент порочни практики.

Това съобщи в писмен отговор на депутатско запитване министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ В процеса на освидетелстване за здравна експертиза от страна на Министерство на здравеопазването ще бъдат обезпечени всички законови права на жителите “, твърди здравният министър.

Той е безапелационен, че в случай че в процеса по оценка на трайно понижената продуктивност се открият пропуски и проблеми във връзка с издаваните Експертни решения, които биха могли да са в ущърб на жителите, навреме ще бъдат подхванати дейности от страна на Министерство на здравеопазването и в частност на HEЛK под формата на инструкции към съответни сформира на ТЕЛК или смяна в Методическите инструкции по практическото приложение на Наредбата за здравната експертиза.

Във връзка с подадената тъжба против ТЕЛК-Пазарджик министърът показва, че тя е неотложно препратена до Националната експертна лекарска комисия за разглеждане по подготвеност, в качеството й на висшестоящ орган по оборване на Експертните решения. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР