С нарастващата необходимост от устойчиви практики в световен мащаб, концепцията

...
С нарастващата необходимост от устойчиви практики в световен мащаб, концепцията
Коментари Харесай

Здравко Биков: „Инвестициите в производство растат, но рециклирането остава на заден план“

С възходящата нужда от устойчиви практики в международен мащаб, концепцията за кръговата стопанска система набира все по-голяма известност. Макар да се влагат обилни средства в производството на нови артикули, неналичието на задоволително вложения в технологии за тяхното разграждане и преработване остава сериозен проблем.

Здравко Биков от „ ", акцентира, че е неотложно да се развиват нови технологии за преработване на материалите. Според него, главната цел на кръговата стопанска система е по този начин да бъде умислен и конструиран един артикул, че виталният му цикъл да бъде продължен и да се избегне неговото изхвърляне в депа за боклуци. „ Когато приказваме за същинска резистентност и кръгова стопанска система, въпросът какво се случва с даден артикул след края на виталния му цикъл би трябвало да бъде взет поради. Ролята на отпадъците е основна за дълбоката смяна, защото точно отпадъците може да се трансфорат в главен запас в бъдещето. Европа последователно изчерпва своите първоначални запаси и отпадъците могат да бъдат един ефикасен сурогат ", споделя Здравко Биков и добавя, че „ Индустриални първични материали " се стреми да рециклира оптимално количество боклуци, в това число гуми и пластмасови произведения като ги връща назад в индустриалния развой.

По думите му, с цел да бъде реализиран същински прогрес в ръководството на боклуци, вложенията в технологии за преработване и повторна приложимост на материали би трябвало да се усилят. Това е основно за понижаване на екологичния отпечатък и реализиране на стабилно развиване. „ Бъдещето на промишлеността е в нововъведенията, които могат да основат нови решения за преработване на продуктите в края на техния витален цикъл, като по този начин се подсигурява, че материалите ще бъдат непокътнати в стопанската система допустимо най-дълго време. В момента огромна част от ресурсите се губят, защото материалите не се рециклират дейно. Това постанова нуждата от нови вложения и технологии, които да улеснят разграждането и възобновяване на материалите след края на техния потребен живот ", споделя още Здравко Биков.

Усъвършенствани технологии за преработване, като да вземем за пример технологията на нашите рециклиращи съоръжения за гуми и пластмаси разрешават превръщането на другояче предизвикателни и проблематични за околната среда боклуци - в първични материали, употребявани в разнообразни потребни артикули - от изкуствени антистатични повърхности до нови пластмасови артикули от бутилки и контейнери до клавишите на клавиатурата.

Биков акцентира, че развиването на тези технологии не е единствено въпрос на резистентност, само че и на икономическа успеваемост. „ Ако успеем да затворим кръга на материалите и продуктите, ще реализираме обилни икономии и ще понижим зависимостта си от първоначални запаси, " споделя той.

„ Индустриални първични материали " от години прави стъпки в тази посока, като ползва нововъведения в ръководството на боклуци и търси партньорства за внедряване на нови технологии. „ Към момента световно се рециклират единствено към 10 - 15% от пластмасата и заради тази причина ние виждаме съществени благоприятни условия в тази ниша и инвестирахме в апаратура за преработване в страната, " споделя Здравко Биков.

С разрастването на проблемите с изменението на климата и замърсяването, вложенията в устойчиви технологии стават все по-наложителни. Кръговата стопанска система не е просто различна система, а нужна стъпка за справяне с тези световни провокации.

За Индустриални първични материали:

Индустриални първични материали развива своята активност на 11 инфраструктурно и механически обезпечени площадки за приемане, предпазване и отнасяне на боклуци, ситуирани на територията на цялата страна. Основната индустриална площадка е ситуирана на повърхност от 55 000 кв. м. и се намира в столичния регион Нови Искър.

Компанията е профилирана в събиране, превоз, подбиране, преработване и оползотворяването на индустриални, битови и рискови боклуци.

Чрез своята активност Индустриални първични материали способства за понижаване на екологичния отпечатък на индустриалните предприятия и по едно и също време с това обезпечава редица браншове на стопанската система с ефикасни вторични и различни първични материали.

Компанията работи в сходство с условията на европейското и националното законодателство в областта на опазването на околната среда и ръководството на боклуци.

" Старите коли и камиони, металните и пластмасовите опаковки, старите гуми, всяко парче хартия и всяко остаряло устройство имат капацитета да бъдат освен това. Всички те са запаси, които могат да бъдат рециклирани и оползотворени. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР