С нарастването на продажбите на Европа започва да изгражда капацитет

...
С нарастването на продажбите на Европа започва да изгражда капацитет
Коментари Харесай

Европа впряга сили в улесняване на пътя към електромобили

С повишаването на продажбите на Европа стартира да построява потенциал за произвеждане на акумулатори на континента, само че към момента остава надалеч от намаляването на зависимостта си от Азия. Китай, Япония и Южна Корея създават множеството от акумулаторите за електрически коли в света.

В момента Европа разполага с планове за създаване на 38 гигафабрики с комбинирана годишна продуктивност от 1000 гигаватчаса (GWh) и планирани разноски от 40 милиарда евро (48 милиарда долара), съгласно отчет от юни на неправителствената организация TransportEnvironment. Това годишно доставяне може да бъде достигнато до 2029-2030 година и би било еквивалентно на производството на 16,7 милиона електрически автомобила на акумулатори, сподели представител на T&E пред Агенция Франс Прес.

„ Предвид чудовищното повишаване на търсенето, има главен залог за производителите да нарушат монопола на производителите на акумулатори “, сподели Ерик Кирстетер, секторен анализатор в консултантската компания Roland Berger. " Те също по този начин ще би трябвало да обезпечат достъп до материали за електродите (анод и катод), които ще дефинират цената и наличността на батериите ", добави той.
 Daimler е подготвен да премине на електрически автомобили, само че има и проблеми Daimler е подготвен да премине на електрически автомобили, само че има и проблеми
Германският авто тръст Daimler е изцяло подготвен за прекосяване към електрически автомобили, само че има някои проблеми, които би трябвало да бъдат...

В Швеция стартъпът Northvolt чака да доближи годишно произвеждане от 150 GWh в Европа до 2030 година, като един цех е в развой на създаване сега и два доста по-големи са в план. По-рано Northvolt съобщи, че индустриалният потенциал ще доближи 32 GWh до 2024 година, или за задоволително акумулатори за 600 000 електрически транспортни средства годишно.

В различен отчет TransportEnvironment декларира, че електрическите транспортни средства на акумулатори могат да съставляват всички нови продажби в 27-членния Европейски съюз до 2035 година - в случай че политиците вкарат по-строги цели за CO2 и мощна поддръжка за инфраструктурата за зареждане на коли.

Автомобилните производители, които са под напън да преминат от коли на изкопаеми горива, влагат пари в производството на акумулатори. Германският колос Volkswagen е вложил в Northvolt, а също по този начин възнамерява да построи още пет завода за акумулатори. Stellantis, която има марки като Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge и Fiat, работи върху два свои лични, а електрическият пионер желае да направи бъдещата си гигафабрика покрай Берлин една от най-големите в света с потенциал от 250 GWh до 2030 година

Европейските държавни управления поддържат плановете, тъй като желаят континентът да резервира съществена роля в бъдещото произвеждане на коли. Азиатските производители също влагат в Европа, като китайската група AESC възнамерява да работи с Toyota и Renault в фабрики за акумулатори във Англия и Франция. Две южнокорейски компании, LG Chem и SKI, към този момент са отворили заводи в Полша и Унгария, а китайската CATL построява такава в Германия.
 Новите електрически автомобили доста усъвършенстваха екологията в Европа Новите електрически автомобили доста усъвършенстваха екологията в Европа
Продадените на територията на 21 страни от Европейски Съюз нови коли през 2020 година доста са подобрили екологичните индикатори на конт...

През март заместител ръководителят на Европейската комисия Марош Шефчович съобщи, че континентът би трябвало да реализира стратегическа самостоятелност в трансформиралия се в сериозен бранш. Той желае европейските заводи да покрият потребностите на района до 2025 година Това е висока цел, съгласно Оливър Монтик, анализатор от Fitch Solutions. Монтик показва 2040 година като година за реализиране на „ напълно затворена верига за доставки, при която по-голямата част от батерийните материали се извличат, рафинират, обработват и създават в кафези на континента “.

Европа желае да построи заводи, които замърсяват по-малко в сравнение с в Азия или Съединени американски щати, а чиновниците на Европейски Съюз работят по стандарт, който да наложи критерии за това по какъв начин се получават първични материали и рециклират употребяваните акумулатори. За да създаде ново потомство акумулатори, които са по-малко подвластни от литиево-йонната технология, доминирана от азиатските компании, Европейската комисия започва стратегия за научни проучвания и развиване през януари, подкрепена с 2,9 милиарда евро. В европейските заводи биха могли да работят 800 000 души, само че би трябвало да бъдат подготвени бързо. Заводите за акумулатори ще се нуждаят и от първични материали. Очаква се търсенето на литий да скочи с 18 пъти до 2030 година, предвижда Европейската комисия, а секторът евентуално ще се нуждае от пет пъти повече кобалт. Германия и Чехия разполагат със обилни ресурси от литий, само че Монтик поучава водачите на Европейски Съюз да обезпечат и доставки от надеждни сътрудници.

" Мисля за Австралия, Канада, Бразилия и Чили ", сподели той, " тъй че доставката да е малко евентуално да бъде застрашена заради естествени търговски ограничавания, и/или заради политически аргументи. "

Още:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР