С нарастването на популярността на социалните мрежи нараства и броят

...
С нарастването на популярността на социалните мрежи нараства и броят
Коментари Харесай

Инфлуенсъри взимат от 200 лв. до 1 млн. долара за публикация! Раждат бебета пред камера за лайкове, Петканови сред най-платените у нас

С повишаването на известността на обществените мрежи нараства и броят на хората, които се насочват към една от най-новите специалности – инфлуенсър, разбра HotArena .

Идеята, че можеш да изкарваш доста пари, без да работиш, да получаваш гратис редица артикули и да ти заплащат да се снимаш с тях за профила си в Инстаграм, притегля от ден на ден интерес. Голяма част от почитателите в действителност имат вяра, че инфлуенсърите употребяват продуктите, които демонстрират на фотосите си в мрежата и им се доверяват напълно по отношение на качеството.

Смята се, че първите инфлуенсъри се появяват преди няколко години в YouTube. Чрез видеа в каналите си те описват за своето всекидневие и проблемите в него. Някои от тях се надпреварват кой ще скандализира повече.

Една от най-харесваните български влогърки Антоанет Пепе , даже качи видео от раждането на второто си дете. С клипове интерес към себе си провокират и интернет звездите Алекс и Дани Петканови . Двамата са едни от най-популярните инфлуенсъри у нас и не крият, че точно от постовете си в обществените мрежи изкарват огромна част от парите си, а точно четирицифрена сума за пост, писа „ 168 часа “.

Според данни на маркетинговата компания Mediakix предходната година над 750 милиона паунда са влезнали в джобовете на инфлуенсърите в подмяна на реклама посредством фотоси или видеа.  Ценовият диапазон е огромен и варира от 200-300 лв. до милион и нагоре за един пост. Разбира се, милиони за реклама в обществените мрежи вземат само известните персони като Бионсе, Ким Кардашиян и Селена Гомез .

У нас от обществени мрежи печелят личностите с най-вече почитатели. И в случай че се чудите за какво Николета Лозанова театралничи съвсем на всяка своя фотография с кутия цигари, то се сещайте, че фрагментът не е инцидентен.

Звездните майки също са измежду най-търсените за реклама на артикули. Сред тях са Мона Гочев и Константина Живова , които съвсем всеки ден споделят фотография на отрочетата си и артикул, който употребяват при развъждането им.

При звездите с по-малко почитатели от време на време даже няма възнаграждение. Единствената им полза е, че продуктът остава за тях.

През последната година обаче специалността стартира да се надува като балон, а специалистите чакат напълно скоро да се спука. С повишаването на броя на инфлуенсърите започнаха да се появяват и измамници, които имат платени почитатели, ботове им генерират мнения и не носят никакви доходи на компанията, която популяризират.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР