С нарастването на новия щам на COVID и сезона на

...
С нарастването на новия щам на COVID и сезона на
Коментари Харесай

Системите за въздух на закрито са от решаващо значение за ограничаване на разпространението на вируси, казват изследователи на аерозоли

С повишаването на новия вариант на Коронавирус и сезона на грипа едвам стартира, взехме решение, че в този момент е подобаващ миг да помислим какво има пандемията ни научи по какъв начин да предотвратяваме разпространяването на евентуално смъртоносни респираторни инфекции.

Оказва се, че вируси като този, който предизвиква COVID-19, могат да пътуват във въздуха доста повече от шест фута. Така че препоръките за публично здраве, фокусирани върху общественото разграничаване, миенето на ръцете и маскирането, не бяха задоволителни. Учените по качеството на въздуха споделят, че от началото на пандемията е трябвало също да се концентрира върху подобряването на въздуха, който всички дишаме … на закрито.

Сега някои компании вършат тъкмо това  – за здравето на своите служащи и здравето на крайната им линия.

вентилация, оповестени по време на пандемията. След това, предходната година, изследване в Италия отиде по-далеч. Установено е, че посредством потребление на учебни вентилатори и въздуховоди за механична обмяна на въздуха на закрито с въздух навън пет пъти на час, рискът от инфекции с COVID-19 понижава с минимум 80 %. Но в Съединени американски щати лиши до предишния май на CDC въобще да предложи курс на продан на въздух.

Джо Алън: Ако погледнете метода, по който проектираме и експлоатираме здания, имам поради офиси, учебни заведения, локално кафене, не сме проектирали за здраве. Имаме минимални стандарти. В учебните заведения минималната промяна на въздуха, по план, е към три промяна на въздуха на час. Не забравяйте, че желаеме най-малко четири до шест.

Dr. Джон ЛаПук: Ако имахме тези цели за качество на въздуха в затворени пространства преди пандемията, по какъв начин мислите, че пандемията щеше да се развие по друг метод?

Джо Алън: Все отново щяхме да се разпространим. Това не е нещо за „ преустановяване на пандемията “. Щяхме да имаме доста по-малко от него и щяхме да имаме доста по-малко от тези свръхразпространяващи се събития. Помислете за първите дни на пандемията, с „ изравнете кривата “ --- „ останете у дома “. Защо „ Подобряване на качеството на въздуха в пространствата “ не беше част от „ равнене на кривата “? Имахме принадлежности, с цел да се защитим. Маскиране: страховит инструмент, това е филтър. Но ние пренебрегнахме строителната страна на това.

Ефективността на маската за лице: Какво знае науката в този момент

Сградите са бизнес на Алън. Като създател на програмата Healthy Buildings на Харвард, той диагностицира проблеми в системите за качество на въздуха и предлага решения за клиенти, които включват компанията майка на CBS, Paramount, и компании за търговски недвижими парцели като Beacon Capital Partners, със здания като тази в центъра на Бостън. И той посъветва Amazon преди тези нови 22-етажни кули да бъдат отворени предишния май в Арлингтън, Вирджиния, където ни направи обиколка.

Д-р. Джон Лапук: Как наподобява една съвременна постройка във връзка с въздуха?

Джо Алън: Виждаме доста от детайлите в тази постройка. Имате специфична система за външен въздух, която доставя въздух над минималните условия. След това минава през две групи филтри MERV-13 и имате мощно филтриран въздух.

MERV значи минимална отчетна стойност за успеваемост. Рейтинг 13 значи, че улавя до 90 % от частиците във въздуха… според от техния размер… като първа линия на отбрана освен против Коронавирус, само че и против други респираторни вируси, излъчени по въздуха, като грип и RSV.

Джо Алън: Това е частта от постройката, която никой в никакъв случай не вижда. Но това дефинира дали сте здрави или заболели в постройката, в действителност какво се случва в това пространство.

В новите офиси на Amazon най-горният етаж е лабиринт от мотори, тръби и въздуховоди … част от HVAC система за 2,5 милиона $, която стартира с солидни вентилационни отвори и амортисьори на покрива.

Джо Алън: Точно тук, това е цялата система за обработка на въздуха. Това е мястото, където въздухът влиза в постройката, филтрира се, охлажда се и по-късно се доставя. Това дефинира какъв брой въздух фактически доближава до офис пространството, където хората работят, и какъв брой чист е този въздух.

На долния етаж всеки етаж има датчик, който оповестява на строителните инженери за качеството на вътрешния въздух... като например равнища на въглероден диоксид, прочут като CO2.

Dr. Джон ЛаПук: Издишваме въглеродния диоксид.

Джо Алън: Точно по този начин

Dr. Джон ЛаПук: Колкото по-малко въглероден диоксид, толкоз по-добра е вентилацията?

Джо Алън: Наистина ясно. Високият въглероден диоксид значи, че не получавате задоволително външен въздух от системата, която преди малко разгледахме. Ако е ниско, вие сте в добра форма. След това измерваме и частици. Това ни споделя неща за да вземем за пример замърсяването на въздуха навън.

Цялата система може да бъде следена и следена от мазето.

Джо Алън: Не забравяйте, че говорихме, че въглеродният диоксид е знак за вентилация? Виждам, че в тази постройка всички те са под 800 елементи на милион.

доктор Джон Лапук: Значи това е добре?

Джо Алън: Това е ужасно. И в действителност значимо: в случай че доста хора влязат в обещано пространство, равнището на CO2 ще се увеличи, тази система ще го разпознае. Амортисьорите ще се отворят и ще вкарат доста повече външен въздух.

Кейти Хюз, шеф по опазването на здравето и сигурността на Amazon, уточни вълните от пушек от горски пожари, които се спуснаха от Канада, като най-хубавия тест за система за качество на вътрешния въздух.

Dr. Джон Лапук: Не доста от дълго време Вашингтон и Вирджиния бяха някак задушени от този пушек, приближаващ от Канада. Какво се случи в тази постройка?

Кейти Хюз: Бихте очаквали качеството на въздуха в оборудването да не е положително. Сградите ни се показаха доста добре.

Хюз споделя, че Amazon актуализира доста от своите HVAC системи, в това число в своите хранилища.

Неотдавнашно изследване на фасилити мениджъри в Съединени американски щати и Канада откри, че от март 2020 година почти две трети от респондентите са надстроили своите MERV филтри и са нараснали скоростта на продан на въздух. В Ню Йорк JPMorgan Chase споделя, че новото му седалище ще разполага с най-модерните системи за надзор на качеството на въздуха. И този нов небостъргач, наименуван 1 Vanderbilt, към този момент работи с съвременна HVAC система.

Кейти Хюз: Коронавирус промени настройката на всички във връзка с качеството на въздуха във връзка с заразни или инфекциозни заболявания.

Д-р. Джон ЛаПук: Откривате ли, че Amazon взема бизнес решение частично като споделя: „ Вижте, добре е да се върнете на работа, тъй като ние ви споделяме, че въздухът в тази постройка е безвреден “?

Кейти Хюз: Мисля, че това е една от многото аргументи, заради които чакаме или бихме желали хората да се върнат в офиса. Това е-- хубаво нещо да имаш, евентуално е едно от многото неща.

Една добре работеща HVAC система е потребна освен за здравето на чиновниците. Това може да бъде добре и за здравето на фирмите, изключително с хора, работещи от разстояние, карайки доста притежатели на търговски здания да търсят наематели.

доктор Джон Лапук: Има празни офис площи в Ню Йорк и другаде. Как смятате, че това ново мислене може да повлияе на това във връзка с хората, които даже желаят да дойдат на работа?

Джо Алън: Динамиката се промени: Това е цялостен пазар на купувачи или наематели. При всички останали равни, в коя постройка ще отидете? Имате своя избор сега: тази постройка, в която са сложени здравословни строителни контроли, или тази постройка, която е проектирана по метода, по който постоянно сме проектирали здания, и е склонна да бъде болна постройка?

Д-р. Джон ЛаПук: Значи това в действителност може да помогне за крайния резултат в допълнение към, несъмнено, подобряването на здравето?

Джо Алън: Да.

Д-р. Джон Лапук: Какво ще кажете за преоборудването на остаряла постройка?

Джо Алън: Мисля, че е неправилно схващането, че старите здания не могат да бъдат здрави здания. Някои от тези ремонти не лишават доста. Подобряване на равнището на пречистване? Това е лесно; на ниска цена е; защищава от COVID-19; грип; също по този начин защищава от пушек от горски пожари и замърсяване на външния въздух; защищава от алергени. Прости, безспорни съществени неща, които могат да се създадат.

Репетициите на Skagit Valley Chorale към този момент са в друга черква с нова HVAC система. Вратите остават отворени, с цел да вкарват пресен въздух, без значение от сезона, и даже има портативни монитори за въглероден диоксид за следене на вентилацията.

Деби Амос: Преживели сме травматично прекарване. И ние се опитахме да се поучим от това. И оказа помощ на науката с аерозолното проучване. И в този момент продължаваме по метод, по който към момента можем да пеем-- само че по по-безопасен метод.

Dr. Джон ЛаПук: Притеснявате ли се, че когато светлината на прожекторите на пандемията стартира да избледнява, хората ще не помнят и че няма да работят както би трябвало във връзка с постройките?

Джо Алън: Аз m малко по-оптимистично от това. Мисля, че има фундаментални промени, които се случиха. Научната и здравна литература се пренаписва. Правителството и органите за установяване на стандарти дефинират нови здравни стандарти. Бизнесът реагира и няма да не помни какво значи това за здравето на чиновниците и бизнеса им. Така че не мисля, че ще забравим тези уроци. По-добре да не го вършим.

Произведено от Андрю Улф. Асоцииран продуцент, Тад Дж. Ласкари. Сътрудник по излъчването, Елиза Костас. Редактирано от Мат Ричман.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР