С напускането на ЕС Обединеното кралство трябва да излезе от

...
С напускането на ЕС Обединеното кралство трябва да излезе от
Коментари Харесай

Джонсън: Лондон няма да плаща за достъп до европазара след Брекзит

С напускането на Европейски Съюз Обединеното кралство би трябвало да излезе от европейския митнически съюз и единния пазар, да възвърне контрола по английските граници и да анулира европейското законодателство. Такава е визията на английския външен министър Борис Джонсън за Брекзит, която той разкрива в публикация за в. " Дейли телеграф ". Според него раздялата сред Лондон и Брюксел би трябвало да бъде ясна и внезапна, изключително по въпроса за парите, които Англия ще би трябвало да внесе в бюджета на Европейски Съюз. " Не считаме, че ще би трябвало да плащаме, с цел да имаме достъп до техния пазар, също както те не считат, че ще би трябвало да заплащат за достъп до нашия ", написа Джонсън.
В публикацията си той напомня обещанието, обещано по време на акцията за референдума за Брекзит, че парите, които Лондон ще спести от вноски в бюджета на Европейски Съюз, ще бъдат вложени в опазването на здравето. " След като си уредим сметките с Европейски Съюз, ще си върнем контрола над към 350 млн. лири седмично. И в действителност ще е добре, както подчертаваха мнозина от нас, в случай че огромна част от тази сума отива в касите на националното опазване на здравето, в случай че тези пари се употребяват за неговото модернизиране и за въвеждане на нови технологии ", е мнението на Борис Джонсън.
На 22 септември във Флоренция английският министър председател Тереза Мей би трябвало да произнесе поредна си тирада, в която да изложи визията си за Брекзит и за бъдещето на Англия отвън Европейски Съюз.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР