Заслужава ли си застраховката за дългосрочни грижи?

...
С напредването на възрастта перспективата да се нуждаем от услуги
Коментари Харесай

С напредването на възрастта перспективата да се нуждаем от услуги за дългосрочни грижи става сериозно безпокойство. Тези видове услуги са предназначени да отговорят на нуждите от здраве и лични грижи на тези, които вече не могат да извършват основни ежедневни дейности сами поради заболяване, увреждане или възраст. Но колкото и важни да са тези услуги, те са и доста скъпи.

Medicare може да покрие някои разходи за дългосрочни грижи, но обикновено не покрива разходите, свързани с услугите за разширени дългосрочни грижи. Това е мястото, където се намесва застраховката за дългосрочни грижи. Този тип полица е предназначена да помогне за покриване на разходите, свързани с набор от услуги и подкрепа, необходими, когато човек не може самостоятелно да извършва дейности от ежедневието (ADLs) - или когато човек се нуждае от непрекъснато помощ поради хронично заболяване, увреждане или естествен процес на стареене.

Но въпреки че този тип полица може да помогне за покриване на разходите за дългосрочни грижи, които Medicare няма, струва ли си застраховката за дългосрочни грижи за възрастни хора?

Разгледайте вашите опции за дългосрочни грижи и получете ценова оферта тук.

Струва ли си застраховката за дългосрочни грижи?

За да определите дали застраховката за дългосрочни грижи си струва, е важно е да разберете какво включва дългосрочната грижа. Услугите за дългосрочни грижи могат да включват помощ при дейности от ежедневието (ADLs), като къпане, обличане, хранене и преместване, както и услуги като квалифицирани медицински сестри, физиотерапия и трудова терапия.

Тези услуги могат да се предоставят в различни условия, включително домове за възрастни хора, центрове за подпомагане на живеенето и дори във вашия собствен дом. Но, както можете да си представите, този тип грижа идва с висока цена - и може бързо да изчерпи вашите спестявания и активи. Според проучването на Genworth 2021 Cost of Care Survey средната национална цена за частна стая в старчески дом е над $108 000 на година. И месечните разходи за подпомаган живот са средно около $4500.

Много възрастни хора приемат, че Medicare ще покрие разходите за техните дългосрочни грижи. И докато Medicare предоставя известно покритие за квалифицирани сестрински грижи и краткосрочна рехабилитация, тя има ограничения.

Например, обикновено покрива само до 100 дни квалифицирани сестрински грижи след болничен престой и не покрива попечителство или неквалифицирана помощ с ADL. Ако искате повече покритие, може да се наложи да закупите полица за дългосрочни грижи, за да запълните пропуските.

Но как можете да решите дали този тип полица си заслужава? Има някои от потенциалните ползи и други фактори, които трябва да вземете предвид, за да определите дали застрахователната полица за дългосрочни грижи има смисъл за вас.

Научете повече за вашите опции за застраховка за дългосрочни грижи тук.

Ползите от застраховката за дългосрочни грижи

Ето някои от потенциалните ползи от този тип полица:

Финансова сигурност: Застраховката за дългосрочни грижи може да ви помогне да защитите вашите спестявания и активи от изчерпване от разходи за дългосрочни грижи. На свой ред тя може да осигури финансова предпазна мрежа за вас и вашето семейство. Избор и контрол: Със застраховката за дългосрочни грижи имате гъвкавостта да избирате вида грижи и къде да ги получавате, независимо дали е у дома, в заведение за подпомаган живот или в старчески дом. Облекчаване на семейната тежест: Наличието на застраховка за дългосрочни грижи може да облекчи тежестта върху членовете на вашето семейство, които иначе може да се наложи да осигурят грижи или да покрият разходите сами. Запазване на независимостта: Застраховката за дългосрочни грижи може да помогне вие поддържате своята независимост и качество на живот, като гарантирате, че имате достъп до грижите, от които се нуждаете.

Други фактори, които трябва да имате предвид

Въпреки че застраховката за дългосрочни грижи може да бъде ценна, може да помогне да вземете предвид няколко други фактори, преди да закупите полица:

Цена: Застрахователните премии за дългосрочни грижи могат да бъдат скъпи и имат тенденция да се увеличават с възрастта. От решаващо значение е да прецените дали можете спокойно да си позволите премиите. Здравен статус: Вашето текущо здраве и медицинска история могат да повлияят на допустимостта ви за застраховка за дългосрочни грижи и цената на вашите премии. Покритие на полица: Не забравяйте да разберете конкретните услуги и предимства обхванати от полицата, както и всякакви ограничения, периоди на изчакване и периоди на елиминиране. Алтернативи: Разгледайте алтернативни възможности за покриване на разходи за дългосрочни грижи, като например самофинансиране, използване на съществуващи активи или обмисляне на хибридна животозастрахователна полица с дългосрочна ездач за дългосрочни грижи.

Изводът

И така, заслужава ли си застраховката за дългосрочни грижи? Отговорът зависи от вашите индивидуални обстоятелства, включително вашето финансово състояние, здраве и предпочитания. Въпреки че може да бъде ценен инструмент за защита на вашите активи и осигуряване на достъп до качествени грижи, важно е внимателно да прецените възможностите си, за да вземете информирано решение.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР