С напредването на възрастта нашите верни кучешки другари се сблъскват

...
С напредването на възрастта нашите верни кучешки другари се сблъскват
Коментари Харесай

Какво да правим, за да има кучето ни здрави и щастливи старини

С напредването на възрастта нашите правилни кучешки приятели се сблъскват с редица физически, умствени и прочувствени промени, които могат да повлияят на качеството им на живот.

Като стопани е значимо да сме виновни да подготвим освен нашия домакински любим за стареене, само че и самите нас. Този ангажимент надвишава даването на физическа и прочувствена грижа за животните. Това включва схващане и приемане на измененията.

Подготовката значи да се образоваме за характерните потребности на едно по-възрастно куче, да приспособяваме средата, с цел да осигурим неговата сигурност и комфорт, а също и да сме душевен готови да посрещнем провокациите на времето.
 Снимка 658017

Вземайки поради всичко това, има шест аспекта, на които да обърнем внимание, с цел да насърчим здравето и благополучието на нашите четириноги другари в техните златни години.
 От китайско гребенесто куче до мексиканско голо куче - 5 от най-грозните породи кучета
5 от най-грозните породи кучета в света

Все отново си имат някакъв сексапил

Кога едно куче остарява

Понятието възраст в съпоставяне със признаците на стареене е релативно. Няма съответен миг, в който едно куче става доста възрастно куче. Този развой варира според от генетиката, метода на живот и историята на здравословни проблеми, които животното може да има. Следователно, вместо да разчитаме само на хронологичната възраст, е по-разумно да обърнем внимание на знаците за стареене, които кучето ни демонстрира.
 Снимка 658014

Обичайните признаци на стареене при домашните любимци включват загуба на сетива като зрение и слух, както и понижаване на силата и подвижността. Това постоянно води до промени в държанието, като комплициране и засилен лай. В по-екстремни случаи тревогата се демонстрира посредством уриниране или дефекация в къщата, драскане или хапане, и отвращение да бъдат сами.
 15 от най-кротките породи кучета
15 от най-кротките породи кучета

За стопани, които ценят тишината и спокойствието

Упражнения

Физиотерапията и водните извършения са извънредно потребни за стареещото тяло на кучето, като оказват помощ да поддържат ставите и мускулите им здрави и гъвкави с течение на времето.

Предпазни ограничения

От значително значение е да сме нащрек за всяка смяна в здравето на нашите домашни любимци и е целесъобразно да го вършим от първите години от живота на кучето. Мерките, които би трябвало да имаме поради, включват постоянни визити при ветеринарен доктор, изследване на различни лечения като физиотерапия и хидротерапия, както и обезпечаване на уравновесена диета.
 Снимка 658016

Точно както при хората, метаболизмът на по-възрастните кучета се забавя, тъй че е значимо да избираме храни, предопределени особено за " остарели " кучета. Те могат да съдържат добавки, подобаващи за възрастта, като глюкозамин, който е потребен за противопоставяне на обвързваното с възрастта увреждане на ставите и костите.
 10 от най-умните породи кучета
10 от най-умните породи кучета

Кои кучета са в положение да научат нова команда за по-малко от пет повторения

В едно движение

От значително значение е да приспособяваме упованията си към самостоятелните потребности на нашите кучета с придвижване на възрастта, защото е всекидневно по-възрастните кучета да са по-малко пъргави. В допълнение към това, доста кучета страдат от положения като артрит или други неврологични проблеми, които засягат тяхната подвижност и скоростта, с която се движат. Затова е значимо при разходки да се съобразяваме с темпото на четириногото ни другарче.
 Снимка 658013

Дезориентация

Възрастните кучета изпитват компликации при намирането на пътя, тъй че е потребно да избираме прочут и пореден маршрут всеки ден, тъй че да е различим за домашния любим. По този метод му осигуряваме възприятие на сигурност и успокоение.
 Кои породи кучета имат най-голяма дълготрайност на живота и кои - най-малка
Кои кучета живеят най-дълго и кои - най-кратко

И изненадващите фактори, които оказват въздействие

Игри с други кучета
 Снимка 658012

Когато става въпрос за игри с други кучета, по-възрастните кучета евентуално ще предпочетат по-спокойни приятели. Важно е да сме наясно с това и да заобикаляме неуместни обстановки с кученца или други по-енергични животни, пишат от Hola.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР