С напредването на турнира срещите стават все по-малко, с което

...
С напредването на турнира срещите стават все по-малко, с което
Коментари Харесай

Три мача от ден №8 на Уимбълдън, които не бива да пропускате


С напредването на шампионата срещите стават все по-малко, с което ние съкратяваме и селекцията от най-обещаващи срещи.

В понеделник на Уимбълдън ще се изиграят осем дуела на сингъл. Ето кои съгласно нас са най-интригуващите три:

Паула Бадоса – Симона Халеп

Румънката е последната някогашна шампионка, оживяла в схемата в All England Club. Халеп към момента няма изгубен сет и се намира в серия от 10 следващи победи на Уимбълдън, където подвигна трофея през 2019.

Бадоса също бе в серия, само че с противоположен знак – шест следващи провали от сложени тенисистки на трева. Преодоля я с триумфа си над Петра Квитова, в който избави 10 от 11 брейкбола. Паула е една от последните две представителки на топ 10 в конкуренцията.

Халеп е любимец, само че на огромната сцена постоянно има място за изненади.

Рафаел Надал – Ботик ван де Зандсхулп

Рафа сподели голям брой съмнения в първите кръгове, а през днешния ден се изправя пред най-хубавия си съперник до момента. Да, Матадора е безспорен любимец в срещата, само че в случай че покаже играта от първите си две срещи, може и да има проблеми против международния №25.

Нидерландецът стигна до полуфиналите в Куинс с победи над Григор Димитров и Алехандро Давидович Фокина. Той бе отхвърлен от Надал в трети кръг на Ролан Гарос. Сега следва да забележим по какъв начин ще се показа в същото съревнование на трева.

Ник Кирьос – Брендън Накашима

Докато Анисимова – Тан бе доста покрай това да попадне в нашата селекция, акцията на Кирьос на Уимбълдън просто няма по какъв начин да бъде подмината.

Австралиецът към този момент преодоля двама сложени съперници в лицето на Краинович и Циципас и мнозина стартират все по-смело да го слагат измежду любимците. Разбира се, той е уверен, че може да завоюва шампионата. Играта му убеждава, че това фактически е допустимо.

Накашима също има нелош сезон на трева досега, откакто игра четвъртфинал в Хертогенбош, оосмина в Ийстборн и победи Шаповалов във втория кръг на Уимбълдън. Това обаче ще бъде най-трудното му предизвикателство досега.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР