С напредването на месец февруари времето ще се определя от

...
С напредването на месец февруари времето ще се определя от
Коментари Харесай

На места в страната живакът ще скочи до над 20 градуса, а други ги чака сняг

С напредването на месец февруари времето ще се дефинира от средиземноморски топли въздушни маси и ще е с параметри, по-близки до раннопролетните. Температурите ще са надалеч над сезонните равнища и без внезапни аномалии, а преваляванията - от дъжд в ниската част от страната.

Първата цялостна февруарска седмица стартира с динамична рехава облачност и доста слънце. Ще е топло с температури сред 15 и 20 градуса. Вятърът в понеделник ще е западен и със мощни следобедни пориви в северната половина на страната – със скорост до 80-90 километра в час (в Централна Стара планина – над 100 км/ч.), предава Нова тв.

Във вторник вятърът доста ще отслабне. Облачността ще остане с чести разкъсвания до слънчево време. Температурите с леки съмнения ще са съвсем без смяна. И в двата дни – понеделник и вторник в всекидневно най-топлите региони у нас е допустимо термометрите локално да скочат малко над 20 градуса – до 22-23. Това обаче може да докара до формиране на гръмотевична интензивност.

До края на настоящата седмица следобедите ще са топли с температури сред 13 и 18 градуса. Сряда-четвъртък облаците ще са по-плътни, само че превалявания не се чакат. Ще се усеща топъл вятър от Юг-Югозапад. В края на седмицата дните ще са слънчеви с предпоставки за мъгли в ранните часове.

Около Деня на виното и любовта, в интервала 12-14 февруари, се чака прекосяване на средиземноморско разстройване с превалявания. В ниската част на страната те ще са от дъжд с допустима нищожна гръмотевична интензивност, единствено по най-високите планински масиви ще превали сняг.

Около средата на февруари облачността ще е по-значителна с капацитет за слаби местни превалявания. Ще последват 2-3 по-хладни дни с дневни температури сред 8 и 13 градуса.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР