С напредването на годините кожата загрубява, а проблемите, които този

...
С напредването на годините кожата загрубява, а проблемите, които този
Коментари Харесай

Лесна домашна рецепта само от 2 съставки за груби ръце и напукани пети

С напредването на годините кожата загрубява, а проблемите, които този развой ни основава, не са един или два. Появата на мазоли и изключително напукването на петите на краката са с изключение на досадни, от време на време прекомерно мъчителни. Неизброимите кремове и мехлеми, чиито реклами ни заливат от малкия екран и радиото, постоянно се оказват единствено пари напразно – или имат краткотраен и малотраен резултат, или единствено маскират леко казуса, без да то преодолеят. Има лесни и ефикасни домашни предписания обаче, които могат да ни избавят от тези неприятни болежки. Най-практичната рецепта за оправянето с напукани пети е да смесим в съответствие 1:1 глицерин и чист етилов медицински алкохол от 96%. И двете съставки ги има по рафтовете на всяка квартална аптека.

Оттук нататък ни е нужно само да нанасяме получената примес върху напуканите пети, мазолите и местата, където кожата ни е загрубяла. Може да се третират и ноктите, а резултатът е забележим единствено след няколко дни. Кожата придобива естествения си цвят и искра и възстановява своята разтегливост, а пукнатините изчезват.

Защо кожата на ходилата е по-суха от естественото?
Липсата на влага в кожата на ходилата е породена от няколко съществени фактора, които включват:
-Изключително горещи душове или вани
-Медицинско положение, което изсушава кожата (екзема,псориазис, диабет, заболяване на щитовидната жлеза и др.)
-Агресивни сапуни (със мощно химично наличие и без хидратиращ ефект)
-Студено време

-Ниски равнища на мокрота вкъщи и на работното място(отоплителните системи в допълнение изсушават въздуха)
-Стареене (процесът е обвързван с естествена загуба на влага в кожните клетки)
-Дълги интервали излагане на слънчева светлина
Кога се постанова консултация с доктор?
Хората, които страдат от проблеми с леко до умерено сухи ходила би трябвало да са наясно с затрудненията, които могат да зародят, в случай че казуса не се лекува.

Симптомите нормално са леки единствено първоначално, и не будят безпокойствие, само че могат да доведат до тежки затруднения с течение на времето. Например, сухата кожа към петата може да се утежни дотам, че да аргументи дълбоки и мъчителни разцепвания. Сухите, напукани крайници могат да са причина за болежка и стеснение, или сигнал за по-сериозен проблем, по тази причина помислете за лекуване още при появяването на първите признаци. Най-честите симпроми са:
– Сърбеж
– Червенина
– Нацепвания по кожата на краката (фисури)
– Загрубяла кожа
– Люспеста кожа
– Обрив (обикновено предхождан от сърбеж)

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР