Какво представлява допълнителната застраховка Medicare?

...
С напредване на възрастта може да имате нужда от допълнителна
Коментари Харесай

С напредване на възрастта може да имате нужда от допълнителна медицинска помощ и подкрепа. Здравното осигуряване и Medicare могат да бъдат страхотни ресурси за възрастни и по-възрастни хора, като и двете могат да извършат дълъг път към покриване на разходи и свързване на двата края. За съжаление, те не винаги са достатъчни, за да покрият напълно нарастващите разходи за грижи за възрастни хора. Тук идват допълнителните застрахователни полици. 

Като добавят полица за дългосрочни грижи или допълнителна застраховка Medicare към настоящите си застраховки, възрастните хора могат да се подготвят по-добре финансово за своите златни години. За да направят това ефективно обаче, те първо трябва да разберат какво точно представлява допълнителната застраховка Medicare — и колко може да струва тя.

Започнете, като получите безплатна ценова оферта за допълнителна застраховка Medicare тук днес.

Какво представлява допълнителната застраховка Medicare?

Допълнителната застраховка Medicare е точно това, което подсказва името й: вид допълнителна застраховка, която може да помогне за запълване на празнините в покритието, останали от обикновената полица на Medicare. Известен също като „Medigap“, този тип застраховка може да бъде ценен за възрастни хора, които непрекъснато се оказват скоро след като техният план Medicare вече е приложен.

„Плановете Medigap обикновено помагат да покриете вашия дял от разходите за услуги, които се покриват от Original Medicare (Част A и Част B)," Medicare.gov, федерален уебсайт, обяснява онлайн. „Ползите са различни във всеки план – можете да закупите този, който отговаря на вашите нужди. Не всички планове се предлагат във всеки щат.“

По-конкретно, допълнителните застрахователни полици на Medicare могат да покриват:

Medicare самоучастие (както част A, така и част B) Съзастраховки Съвместни плащания Болнични разходи

„По принцип, когато купувате полица Medigap, трябва да имате Medicare Част A и Част B. Ще трябва да плащате месечната премия Medicare Част B,“ Центровете за Medicare и Medicaid Services казват онлайн. „Освен това ще трябва да платите премия на застрахователната компания Medigap. Докато плащате премията си, вашата полица Medigap е гарантирано подновяема. Това означава, че се подновява автоматично всяка година.“

Научете повече за плановете за допълнителна застраховка Medicare, за които бихте могли да се класирате тук сега.

Какво струва допълнителната застраховка Medicare?

Цената на допълнителната застраховка Medicare е относителна към лицето, прилагащо толкова много фактори може да повлияе на цената. „Всяка застрахователна компания решава как ще определи цената или премията за своите полици Medigap“, според Medicare.gov.

Политиките за добавките са организирани от букви A до N, с различни ценови точки и лимити на покритие за всяка. Кандидатите за премия Medicare Part B, например, могат да очакват да плащат около $164,90 на месец тази година, докато средната цена на допълнителен план Medicare с по-големи граници на покритие очевидно ще се повиши.

Фактори, които могат да повлияят на вашия специфичен диапазон на разходите от възраст и местоположение до тип план и употреба на тютюн. Но, отново, всяка застрахователна компания е различна, така че не се страхувайте да пазарувате, за да намерите най-рентабилния план за вас. Прегледайте опциите си тук.

В крайна сметка

Допълнителните застрахователни полици на Medicare могат да бъдат чудесен начин за възрастните хора да покрият допълнителните разходи, оставащи след като традиционната застраховка Medicare вече е приложена. Но това е допълнителна сметка, така че трябва да си направите домашното, за да сте сигурни, че допълнителната застраховка Medicare си заслужава. Търсете доставчици и сравнете разходите и покритията, за да намерите най-добрия вариант. По този начин ще бъдете по-добре подготвени да се справите с всякакви бъдещи медицински разходи.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР