С намалението на облачността през нощта температурите в почти цялата

...
С намалението на облачността през нощта температурите в почти цялата
Коментари Харесай

Дъжд и повишение на температурите в близките дни

С понижението на облачността през нощта температурите в съвсем цялата страна паднаха под нулата. Най-студено беше в София с минимална температура -6°, а най-топло, както нормално - на морския бряг - нос Калиакра – 4°.

В следобедните часове ще доминира слънчево време. Вятърът към този момент се ориентира от югозапад, с него се придвижва по-топъл въздух и оптималните температури през днешния ден ще бъдат по-високи, спрямо през вчерашния ден, сред 7° и 12°, в София – към 5°.

Утре ще бъде още по-топло с оптимални температури сред 9° и 14°, а на север от планините, където ще духа мощен югозападен вятър, са вероятни и по-високи стойности. През по-голямата част на деня ще бъде и слънчево, а сутринта – не чак толкоз студено, колкото тази заран. Очакванията са минималните температури в множеството региони да бъдат от -3° до 3°, по Черноморието - сред 5° и 8°.

В планините през по-голямата част от деня ще бъде най-вече слънчево. Привечер от запад облачността ще се усилва, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - мощен югозападен вятър. Максимални температури в курортите - от 1° на Алеко до 7° в Банско.

Облачно, прохладно и дъждовно ще бъде и на следващия ден в по-голямата част от континента. Сняг ще вали в Северна и Централна Европа. Обилни снегожавежи предстоят в Полша и Дания. В региона на Средиземноморието ще вали дъжд, съпроводен от гръмотевици. На доста места там количествата ще са обилни.

Слънчево ще бъде в доста региони от Балканите, само че облачността от запад ще се усилва и по-късно денем там ще завали.

У нас в петък ще бъде още по-топло, само че в края на деня също ще завали, а с предстоящото и внезапно захлаждане през нощта против събота и в събота на доста места в Северозападна и Северна България дъждът ще премине в сняг. След обяд преваляванията ще спрат, а облачността ще намалее и в неделя сутринта още веднъж ще бъде с температури под нулата, само че денем ще стартира стопляне.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР