С наказанието от 4 години на Георги Йомов изглежда, че

...
С наказанието от 4 години на Георги Йомов изглежда, че
Коментари Харесай

Какво постигна Георги Йомов през кариерата си?

С наказването от 4 години на Георги Йомов наподобява, че футболът на високо равнище към този момент е затворена страница за него. Той дебютира в Първа лига за Славия на 2 април 2016 година, когато бе 18-годишен, а от този момент насам може да се похвали с две извоювани купи на България, трансфер в ЦСКА и два пробива в европейските шампионати с армейците.

Крилото се утвърди в Славия през сезон 2016/17, а през идната акция означи решителната дузпа във финала за купата против някогашния си отбор Левски. Основен футболист в състава на белите, на 23 години той към този момент имаше на сметката си над 100 участия в елита с двуцифрен брой голове и асистенции. Това провокира интереса на ЦСКА и на 17 август 2020 година Георги подписа 3-годишен контракт с най-реномирания български клуб. Първият си гол за алените означи на 24 септември при триумфа с 3:1 над Б36 Торсхавн, а по-късно игра мощно и в мачовете с БАТЕ Борисов и Базел по пътя към първото класиране на ЦСКА за групите на Лига Европа от десетилетие. Не съумя да се разпише нито един път в елита през сезона, само че за сметка на това с 3 гола оказа помощ за триумфа в шампионата за купата на България. Изявите на " Армията " му заслужиха и първи повиквателни за националния тим, като на 8 октомври 2020 година вкара почетното попадение за България в баража за европейското състезание против Унгария.

През сезон 2021/22 се отпуши в елита и бе вторият най-хубав изпълнител в отбора след Жорди Кайседо с 8 попадения. В квалификациите за Лигата на конференциите също още веднъж бе на висота в най-важните мачове и се регистрира с голове против Осиек (4:2) и Виктория Пилзен (3:0 сл. пр.).

Бе определен за Футболист №3 на България за 2021 година, изпреварен единствено от Кирил Десподов и Мартин Камбуров.

С това обаче хубавите моменти в професионалния му път завършиха, като пролетта на 2022 година бе кошмарна за него и ЦСКА. Няколко дни след загубата от Левски във финала за купата той се въвлече и в скандал със пукотевица на татко му на Околовръстното шосе в София. През лятото пристигнаха и допинг проблемите...

За две години на " Армията " Йомов имаше както положителни и незабравими моменти, по този начин и разочарования.

Нито един път не бе на висота във постоянно дерби с Левски, като се регистрира с няколко пропуща. В Борисовата градина работи с цели 7 треньори - Стамен Белчев, Даниел Моралес, Бруно Акрапович, Любослав Пенев, Стойчо Младенов, Алън Пардю и Саша Илич. Последният му мач бе успеха с 1:0 над Базел в София на 18 август.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР