С наказание 6 месеца лишаване от свобода“ и лишаване от

...
С наказание 6 месеца лишаване от свобода“ и лишаване от
Коментари Харесай

Ефективни наказания по дела за шофиране след употреба на алкохол и наркотици в гр. Бяла Слатина

С наказване 6 месеца „ отнемане от независимост “ и отнемане от право да ръководи МПС за период от 1 година завърши дело на Районна прокуратура – Враца, Териториално поделение Бяла Слатина, по дело за осъществено закононарушение по член 343б, алинея 2, вр. член 55, алинея 1, т. 1 и алинея 3 от Наказателен кодекс.

На 11.06.2023 година в гр. Бяла Слатина обвиненият М.А. управлявал лек автомобил, м. „ Фолксваген “. При осъществена инспекция по подобаващ ред било открито, че лидерът е използвал алкохол. Техническото средство отчело съществуване на 0,84 промила.

В хода на следствието е било открито, че М.А. през 2021 година е бил осъждан за същото незаконно действие.

Между отбраната на обвинения и Районна прокуратура – Враца е подписано съглашение, което съдът утвърди. Наложеното му наказване има последствията на влезнала в действие присъда.

По друго дело на Териториално поделение – Бяла Слатина обвиненият А.Н. се призна за отговорен за това, че на 17.11.2022 година в изискванията на повторност управлявал лек автомобил след приложимост на наркотични субстанции. В хода на следствието с химикотоксилогична експертиза е било открито, че лидерът карал след приложимост на амфетамин, метамфетамин и тетрахидроканабинол.

С определение на съда на А.Н. е наложено наказване 5 месеца „ отнемане от независимост “ при общ режим на изтърпяване и 1 година отнемане от право да ръководи МПС.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР