С надеждата да си намери работа, една отчаяна майка публикува

...
С надеждата да си намери работа, една отчаяна майка публикува
Коментари Харесай

Зовът на една майка: Мили хора, дайте ми шанс да работя

С вярата да си откри работа, една обезверена майка разгласява следната публикация в обществените мрежи, написа offnews.bg :

" Мили хора, споделям се Ани и съм майка на дете (вече лице, тъй като е над 18 год.) с увреждане. Тя е една прелестна, доста красива млада дама с мисли на 3/4 годишно дете. Изцяло подвластна е от мен и грижите ми във всяко едно отношение.

Предлагам услуги в областта на почистването. Блокови входове и офиси с доста стълби, не са подобаващи, тъй като аз работя, дружно с щерка си (взимам я с мен, тъй като няма кой да я гледа, а тя сама не може да се грижи за себе си), а до момента в който аз съм по етажите на входа, тя би трябвало да е долу сама или с мен и да диша прахта и мръсотията. “

Анна Дамянова и щерка ѝ Снежанка оцеляват дружно, макар тежката диагноза, макар огорченията и макар отчаянието.

Снежанка е с диагноза Детска церебрална парализа. Още в петия месец е оперирана от хидроцефалия, само че по-късно прогресивно развива квадрипареза. През август момичето ще навърши 21 години.  Пенсията ѝ е 158 лева

През годините за детето е имало няколко акции, които са ѝ обезпечили нужните рехабилитации. В момента също има дейна DMS акция, като парите за следващата рехабилитация са обезпечени, само че пътуването е осуетено поради коронавирусната рецесия.

Анна освен осъзнава, че има по-спешни акции от тази за Снежанка – за заболели деца с тежки диагнози, само че и самата тя ги поддържа. Въпреки обстановката, в която се намира, майката постоянно изпраща смс-и или поддържа разнообразни дела.

Наскоро Анна взима първата си заплата като персонален помощник в размер на 506 лева Щастлива е, че с тях ще може да покрие наема, който е тъкмо 500 лева

Когато Снежанка била дребна и посещавала учебно заведение, майка ѝ можела да работи.

„ За страдание на този стадий от живота ни, не виждам късмет да започна редовна работа, тъй като щерка ми е неразделно до мен, както и аз до нея “, споделя Анна.

Надомната работа не е решение, тъй като майката се нуждае от непрекъснати приходи. Освен сметките за заплащане, храна, консумативи и медикаменти за щерка си, Анна има да връща и заеми на близки, които са я спасявали в сложни моменти.

„ След дълго блуждаене от предходната година до в този момент и опити да изляза от омагьосания кръг, в който пребивавам взех решение, че откакто нямам късмет да стартира постоянна работа, ще почна да диря почасова. Запитах се какво мога да върша? Животът толкоз ме е смачкал, че самочувствието ми е нула и нямам доверие в себе си. Отворена съм за оферти и мисля, че бързо изучавам (за тези, които биха ми подали ръка), стига човек да има в действителност предпочитание да загуби време за мен/нас. Важно е да знаете, че е мъчно излизането от този мой/наш обаян кръг, тъй като знам, че в профил всичко наподобява доста елементарно и просто. Тъй като нямам компютърна просветеност и не знам език, взех решение, че мога да шетам домове “, обяснява решението си Анна и споделя, че двете със Снежанка са постоянно заедно и колкото и да е мъчно, съумява да върши добре работата си и фамилиите, при които е работила, с наслада я предлагат.

Другото, което Анна предлага е домашно сготвена храна, която да подготви с готовност и обич.

„ Единственият проблем в тази услуга (ако може да се назова такъв) е, че на мен ще ми е мъчно да снабдявам храната до адрес (поне на този етап), в случай че не е наоколо до нас. Зная, че това сигурно ще отблъсне доста хора, само че в действителност на този стадий ми е невероятно да обикалям по адреси с детето, с цел да доставяме обяд и вечеря. Надявам се сред вас да има хора, които това малко стеснение не би тормозило “, споделя Анна.

Важното е двете със Снежанка да са дружно. Заедно са и на терапиите, и на разходките. Заедно са и против грозните обвинявания, че майката харчи парите от акциите на щерка си за себе си, тъй като... " се усмихвала на фотосите и не изглеждала смачкана... "

" А аз в действителност съм смачкана. Всичко ми е смачкано. Но би трябвало ли да го демонстрирам?! ", пита майката и добавя: " Който желае дано да пристигна и да види по какъв начин живеем ".

Анна е завела дело против клеветника, не толкоз поради това, което е предизвикал на нея, а поради това, което е предизвикал на детето ѝ.

Гневът ѝ е и срещу хората, разрешили си да напишат клюки, и против страната, чиято грижа дефинира като насмешка. Такова било и ведомственото жилище, което било в извънредно несъответствуващ регион и условия за детето ѝ, та даже и рисково.

Когато вижда какъв брой борбена е щерка ѝ, майката намира сили и за себе си.

„ Търся и желая да работя, и да изкарвам парите си с труд и чест, с цел да може да живеем от малко малко добре и обикновено. Ние с щерка ми сме едно! “ , приключва Анна.

С Анна Дамянова може да се свържете на следния имейл:  [email protected].

Борбената Снежанка може да подкрепите тук:  DMS Snejanka.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР