С над 700 души е нараснал екипът на софтуерната компания

...
С над 700 души е нараснал екипът на софтуерната компания
Коментари Харесай

DataArt разширява дейността си в България и чужбина


С над 700 души е повишен екипът на софтуерната компания DataArt през 2020 година
(снимка: DataArt)

Софтуерната компания DataArt уголемява световните си интервенции в Европа и Централна Азия и отваря нови офиси в Алмати, Казахстан и Тбилиси, Грузия. Едновременно с навлизането на напълно нови пазари, компанията възнамерява да разшири активността си в България, като с изключение на експерти в София, към този момент ще наема разработчици и в Пловдив и Варна, които ще могат да работят отдалечено.

Разширяването на активността на DataArt в Казахстан се дължи на забележителния капацитет за развиване в областта на ИТ, поради мощния фокус на страната върху софтуерното обучение и инфраструктура. Благодарение на неповторимото географско състояние на Казахстан, DataArt ще може дейно да обслужва клиенти в Европа, Близкия изток и Азия, като възнамерява да наеме главния си екип през 2021 година, който да се разшири през 2022 година

Що се отнася до Грузия, предварителните изследвания на DataArt демонстрират, че това също е обещаваща ИТ дестинация, поради положителните условия, свързани с предприемачеството, демократичната промяна на страната през последните години и удобните политики за софтуерните компании. В столицата Тбилиси неотдавна бяха направени обилни вложения в ИТ от страна на държавното управление, както и от огромни обществени и частни компании.
още по тематиката
В България DataArt оперира с развоен център в София, а в този момент възнамерява да наеме софтуерни експерти в Пловдив и Варна, които ще могат да работят от разстояние, като вероятността е компанията да отворени офиси и в тези градове, в случай че броят на наетите се усили.

„ Надяваме се да повторим триумфа на DataArt във Воронеж, Харков, Буенос Айрес, София и други градове, където доста от в началото наетите ни чиновници към този момент са одобрени експерти и мениджъри в компанията ”, показа Михаил Завилейски, началник на организационното развиване в DataArt.

В момента за компанията работят над 5000 експерти, 700 от които бяха наети през 2020 година Наскоро DataArt отвори офис в Дубай и разшири своята научноизследователска и развойна активност в цяла Русия – в Краснодар, Москва и Ростов на Дон.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР