С над 640 хиляди продадени електромобила за 6 месеца BYD

...
Коментари Харесай

Китайски производител изпревари Tesla при електромобилите


С над 640 хиляди продадени електрическия автомобил за 6 месеца BYD излезе пред Tesla
(снимка: BYD)

Докато шефът на Volkswagen мечтае да трансформира компанията в най-големия производител на електрически транспортни средства до 2025 година, китайската BYD към този момент изпревари водача Tesla. Продажбите на електрически автомобили BYD се учетвориха до 641 000 броя през първата половина на годината, което прави китайския производител най-големия в света.
още по темата
Tesla съумя да продаде 564 000 електрически транспортни средства през първите шест месеца на тази година и в този момент BYD има всички учредения да се смята за най-големия в света производител на този тип превоз, отбелязва Файненшъл Таймс.

Развитието на бизнеса на Tesla през второто тримесечие беше възпрепятствано от санитарните ограничавания в Шанхай, където е най-големият обект на американската компания за сглобяване на е-коли за експорт. В същото време BYD съумя да избегне сходни затруднения, защото нейните индустриални уреди са ситуирани в райони на Китай, които бяха по-малко наранени от блокирането.

BYD стартира като снабдител на литиеви акумулатори за мобилни устройства, само че от април тази година съумя да стане вторият максимален снабдител на литиеви акумулатори в сегмента на електрическите транспортни средства, детронирайки LG Energy Solution от тази позиция, съгласно SNE Research. Сега BYD е на второ място след китайския CATL в доставката на тягови акумулатори.

Показателно е, че самата Tesla има намерение да употребява акумулатори BYD в своите електрически транспортни средства. Toyota възнамерява агресия на китайския пазар за електрически автомобили, който е най-големият в света, с поддръжката на BYD, употребявайки създадената от нея платформа.

В същото време BYD спря производството на пътнически транспортни средства с мотори с вътрешно горене – всички нейни коли са или електрически, или хибриди. Оказва се, че водачеството в сегмента на електрическите автомобили за BYD е плод на целенасочена работа, а не случайност. Известният американски вложител Уорън Бъфет, който има пакет от акции в BYD – към 7,7%, призна компанията за водач на пазара.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР