С над 6 млн. лв. ще бъдат продължени реконструкциите и

...
С над 6 млн. лв. ще бъдат продължени реконструкциите и
Коментари Харесай

Над 6 млн. лв. за доизграждане на детски градини и учебни корпуси, сред тях и градина във варненско село

С над 6 млн. лева ще бъдат продължени реконструкциите и построяването на съвременни пристройки и нови образователни корпуси в 33 детски градини и учебни заведения в страната.

Средствата бяха отпуснати през днешния ден с разпореждане на Министерския съвет и ще бъдат добавени към бюджета на програмата на Министерството на образованието и науката (МОН) за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения 2020 -2022 година

В някои просветителни институции ще бъдат осъществени съществени поправки, с които да се подобрят изискванията за развъждане и образование на децата и учениците.

Допълнителни образователни здания се строят в ОУ „ Св. Иван Рилски “ в Перник, Природо-математическата гимназия „ Никола Обрешков " в Казанлък, в Първо ОУ „ Св. св. Кирил и Методий " в Гоце Делчев и в ОУ „ Св. Паисий Хилендарски " в сливенското село Сотиря.

Към Професионалната гимназия по компютърни науки и математически разбори в Стара Загора ще се сътвори многофункционален корпус с просветителни уреди, общежитие, трапезария и ще се оформи дворното пространство.

Изцяло нови здания на детски градини се доизграждат в Добрич, Кърджали, Свиленград, Раковски, Родопи, Айтос и село Изворско, община Аксаково.

Програмата на МОН цели да се усъвършенства материалната база допълнително просветителни институции. Успоредно с това се работи за понижаване на дефицита на свободни места в яслите и детските градини и за сполучливото включване на четиригодишните в системата на предучилищното обучение. Благодарение на новопостроените образователни здания и корпуси повече учебни заведения ще могат да преминат към едносменен режим на образование.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР