С над 6 млн. лв. ще бъдат продължени реконструкциите и

...
С над 6 млн. лв. ще бъдат продължени реконструкциите и
Коментари Харесай

МС отпусна 6 милиона лева за изграждане на детски градини и учебни корпуси

С над 6 млн. лева ще бъдат продължени реконструкциите и построяването на съвременни пристройки и нови образователни корпуси в 33 детски градини и учебни заведения в страната . Това решение бе взето на днешното съвещание на Министерски съвет (МС). Средствата бяха отпуснати с разпореждане на Министерски съвет и ще бъдат добавени към бюджета на МОН. Те ще се употребяват по програмата за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения 2020 -2022 година

В част от просветителни институции ще бъдат осъществени съществени поправки, които да подобрят изискванията за развъждане и образование на децата и учениците. Допълнителни образователни здания се строят в ОУ " Св. Иван Рилски " в Перник, Природо-математическата гимназия " Никола Обрешков " в Казанлък, в Първо ОУ " Св. Св. Кирил и Методий " в Гоце Делчев и в ОУ " Св. Паисий Хилендарски " в сливенското село Сотиря.

Предвижда се построяването на многофункционален корпус с просветителни уреди, общежитие, трапезария към Професионалната гимназия по компютърни науки и математически разбори в Стара Загора. Изцяло нови здания на детски градини се доизграждат в Добрич, Кърджали, Свиленград, Раковски, Родопи, Айтос и село Изворско, община Аксаково.

Целта на програмата на МОН е да се усъвършенства материалната база допълнително просветителни институции . Благодарение на новопостроените образователни здания и корпуси повече учебни заведения ще могат да преминат към едносменен режим на образование.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР