С над 50% по-малко мигранти хванати през септември. По данни

...
С над 50% по-малко мигранти хванати през септември. По данни
Коментари Харесай

С над 50% по-малко мигранти хванати през септември

С над 50% по-малко мигранти хванати през септември. По данни на Министерство на вътрешните работи са арестувани общо 2303 мигранти през септември, което е с 50,5% по-малко от август месец, когато броят им е бил 4654.

От началото на годината до края на септември са българските управляващи са хванали 15 697 мигранти. От тях навътре в страната са открити 12 838 души. Спрямо общия брой на арестуваните през същия интервал на 2022 година (12 740) се регистрира 23,2% нарастване.

Министерство на вътрешните работи

80-90% от мигрантите се стопират още на границата, до момента в който останалите се залавят навътре в страната. Това сподели пред дни шефът на „ Гранична полиция “ основен комисар Антон Златанов.

„ Тази година беше рекордна във връзка с мигрантския напън. Той беше с 50% по-висок спрямо предходната гад. Миналата година пък е бил по-висок от миналата. Или другояче казано, наклонността е за увеличение на мигрантския напън. Тази година над 150 000 души не са позволени да влязат в страната “, изясни той.

Директорът на „ Гранична полиция “ въпреки всичко призна, че избран % от мигрантите съумяват да преодолеят оградата и граничните служители на реда. Тези хора обаче се завържат навътре в страната или при опита им да изоставен България.

„ След като ги задържим, те отиват в тези центрове от отворен или затворен вид. Нашата цел е обаче тези хора да са все по-малко. Според мен взетите ограничения по уплътняване на първата ни линия на границата, дава резултат. Завишихме патрулите там с към 30%, подобрихме и връзката с турските управляващи “, сподели още той.

Главен комисар Антон Златанов акцентира, че през октомври се регистрира пик на опитите за незаконно прекосяване на границата ни с Турция. След това обаче метеорологичните условия се влошат и натискът понижава. В момента се задържат не повече от 400 мигранти в опит да влязат нелегално у нас, до момента в който през август и септември те са били по 1500.

Преди дни

Турските сили по защита заловиха 852 незаконни мигранти  пробвали да преминат незаконно през турските граници край Одрин към България и Гърция.

В интервенциите против незаконната миграция са били хванати 32-ма уредници на незаконен трафик. Двадесет и двама от тях са арестувани в пандиза.

Турските сили по защита

В последно време в интервенциите се включват и екипи от специфичните елементи към турските сили по сигурността. Те се разполагат на сериозни места в регионите край турско-българската граница, оповестиха от генералната Дирекция по сигурността на Турция.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР