С над 50% намалиха леглата за лечение на пациенти с

...
С над 50% намалиха леглата за лечение на пациенти с
Коментари Харесай

Намалиха на половина Ковид леглата в болница Канев

С над 50% понижиха леглата за лекуване на пациенти с Ковид-19 в Университетска болница „ Канев “ в Русе

Това стана ясно от извършен диалог сред регионалния шеф Анатоли Станев и и.д. шеф на Регионалната здравна ревизия доктор Искра Генева. От 161 кревати за лекуване на средно-тежки и тежки пациенти, които обаче към момента нямат потребност от прекосяване на командно дишане, в този момент те са 74. Промяна има и в реанимационните кревати – от 20 те към този момент са 12. В най-голямото лечебно заведение в района има планувани и 10 кревати за неусложнени случаи на ковид-инфекция и при деца, както и четири за интензивна терапия. Така броят на леглата за лекуване на ковид-пациенти в района спадна от 366 на 271, като 223 от тях са за неинтензивно лекуване, а 48 са интензивните, оповестиха от Областна администрация.

Без смяна е обстановката в останалите лечебни заведения в региона, където се лекуват пациенти с коронавирусна зараза. В другата университетска болница „ Медика-Русе “ леглата за неинтензивно лекуване са 34, а реанимационните са 36. Така УМБАЛ „ Медика-Русе “ продължава да бъде лечебното заведение с максимален реанимационен потенциал в района. В останалите лечебни заведения промени също няма. В беленската болница „ Юлия Вревска “ легата са 40, в Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмофтизиатрични болести „ Д-р Димитър Граматиков “ са 45, а в обособената постройка на Комплексния онкологичен център леглата са 30. В последните три лечебни заведения легловият потенциал е напълно за неинтензивни грижи.

По последни данни сега на болнично лекуване в района се намират 148 души, като 26 от тях се нуждаят от интензивни грижи. Свободните кревати са 123, като 22 от тях са реанимационни. При смяна на епидемиологичната конюнктура остава опцията и за смяна броя на леглата за лекуване на пациенти с коронавирусна зараза в района във всеки един миг.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР