С над 40% се увеличават средствата, отпускани от държавата през

...
С над 40% се увеличават средствата, отпускани от държавата през
Коментари Харесай

Допълнително финансиране за бизнес проекти в Кипър през 2023 г.

С над 40% се усилват средствата, отпускани от страната през 2023 година за реализацията на планове за развиване на бизнеса, заяви министърът на енергетиката, търговията и индустрията Наташа Пилиду при разискването на проектобюджета за следващата година.

Допълнителното финансиране е обвързвано със стратегическите цели за бърз преход към зелена стопанска система, рационализация на кипърските компании, цифровизация на всички услуги, предоставяни на жителите и бизнеса, акцентира министър Наташа Пилиду.

Икономическото министерство е оповестило до момента или ще разгласи до края на декември стратегии за субсидиране на компании, надхвърлящи 330 млн. евро за последните две години, регистрира тя.

За следващата година са планувани още над 120 млн. евро безплатна финансова помощ за бизнеса.

Над 11 млн. евро са заложени за поддръжка на проекти за кръгова стопанска система, преправка на селскостопанска продукция, икономисване на енергия.

През идната година ще стартира и стратегия на стойност 3 млн. евро за субсидиране на кипърския експорт.

Повече от 585 млн. евро от национални и европейски фондове ще бъдат отпуснати в Кипър като тласъци за семействата и бизнеса да влагат в зелена сила през интервала до 2027 година, уточни министър Наташа Пилиду.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР