С над 25% от началото на годината е поскъпнал бензинът

...
С над 25% от началото на годината е поскъпнал бензинът
Коментари Харесай

Ето с колко е поскъпнал бензинът у нас

С над 25% от началото на годината е поскъпнал бензинът у нас. Цената е функционалност на придвижването на цената на суровия нефт. Трудно е да се вършат прогнози, тъй като цената е несигурна. По време на война е значимо да се търсят и аварийни разновидности за импорт на горива. Това съобщи в " Денят стартира " изпълнителният шеф на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев.

" Функция от цената на суровия нефт. Изцяло целия свят сега, България в частност, зависи от това по какъв начин ще се движи суровият нефт, а суровият нефт в голяма степен зависи от войната в Украйна и от глобите, които Европейският съюз ще наложи или няма да наложи върху търговията със недопечен нефт, внасян от Русия. За момента такава глоба няма, съветски недопечен нефт се продава. По тази причина българската рафинерия в Бургас работи, създава горива, пазарът е екипиран ", добави Андрей Делчев.

По думите му обаче има редица фактори, които водят към подтискане на цената на суровия нефт като се стартира от това, че доларът е безценен.

" Ако суровият нефт бъде неразрешен от Русия, главният въпрос ще бъде от кое място ще внасяме недопечен нефт, по какъв начин ще работи рафинерията, по какъв начин ще доставя горива и от кое място ще внасяме горива, тогава въпросът какъв брой ще костват горивата ще бъде на втори проект, въпросът ще бъде за какъв брой време ще има горива. Отговорът е най-малко 90 дни от наложителните ресурси, които страната има, има и търговски ресурси, само че въпреки всичко би трябвало да се търсят аварийни разновидности ", добави Андрей Делчев.

Той разясни, че при 200 $ на барел цената може да доближи 4 лв. на литър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР