С над 163 млн. лв. ще се финансира развитието на

...
С над 163 млн. лв. ще се финансира развитието на
Коментари Харесай

Купуват 400 нови линейки за спешните центрове

С над 163 млн. лева ще се финансира развиването на незабавната здравна помощ в България по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година За задачата Министерският съвет даде единодушието си ръководителят на Управляващия орган на програмата да подпише контракт за безплатна финансова помощ с Министерството на здравеопазването за осъществяването на план „ Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ “.

237 обекта от системата на незабавната здравна помощ в цялата страна ще бъдат обхванати от плануваните по плана действия, които включват ново строителство, реорганизация, ремонт, преустрояване, възстановяване на достъпа за лица с увреждания до постройките и на прилежащото околно пространство. Така ще се обновят сградният фонд и оборудването в незабавните отделения на лечебни заведения с над 50% държавно присъединяване в капитала, 27 центъра за незабавна здравна помощ и разкритите към тях 170 филиала и 6 изнесени екипа. Ще бъдат купени 400 модерни коли за спешна помощ с съоръжение и инсталация, отговарящи на Медицинския стандарт „ Спешна медицина “ и на най-хубавите европейски практики и условия за своевременност, достатъчност, качество и сигурност.

Проектът „ Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ “ е с огромна социална значителност и е един от най-мащабните и значими по оперативната стратегия. Изпълнението му ще обезпечи подобаваща и ефикасна здравна инфраструктура, допринасяща за възстановяване на качеството и сигурността на здравната помощ и за обезпечаването на равнопоставен достъп до качествена здравна помощ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР