С над 150 хиляди са се увеличили служителите, които получават

...
С над 150 хиляди са се увеличили служителите, които получават
Коментари Харесай

С над 150 хиляди са се увеличили служителите, които получават ваучери за храна

С над 150 хиляди са се нараснали чиновниците, които получават ваучери за храна, от началото на годината, до почти 650 хиляди души месечно, оповестиха от Асоциацията на операторите на ваучери за храна.

Данните демонстрират, че над половината от работодателите са нараснали месечната сума за ваучери за храна на своите чиновници. В момента междинната сума, която те получават, е 150 лева на месец. Над 80% от работодателите са декларирали планове да покачат тази сума до края на годината, а над половината от тях декларират желанието си да усилят сумата до максимума от 200 лева, с цел да оказват помощ на своите чиновници да се оправят с растящите цени на питателните артикули.

В началото на годината Народното събрание усили необлагаемата сума за ваучери за храна на месец на чиновник от 80 лева до 200 лева посредством Закона за държавния бюджет. 

От Асоциацията на операторите на ваучери за храна показаха, че мярката е била възприета добре от работодателите, само че с цел да продължи, би трябвало да бъде записана в непрекъснатите разпореждания на Закона за корпоративното подоходно облагане или удължена в бюджет 2023.

Председателят на асоциацията Меди Бенбугера съобщи, че включването на сумата от 200 лева в непрекъснатите разпореждания на Закона за корпоративното подоходно облагане ще обезпечи предвидимост за хилядите работодатели и над 650 хиляди работещи, които употребяват ваучери за храна.

Сега ваучерите за храна могат да се употребяват в заведения за хранене, заведения за бързо хранене, магазини за хранителни артикули, супермаркети и други, както и за туристически услуги. За задачата обаче тези обекти би трябвало да имат подписан контракт с операторите, издаващи ваучери за храна.

На 25 февруари Народното събрание реши, че ваучерите могат да се употребяват и за възнаграждение на употребени за битови потребности електрическа и топлинна сила, природен газ и вода, на действия, реализирани от културни организации по Закона за протекция и развиване на културата и на показ на филми според Закона за филмовата промишленост, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР