С над 125 млн. лв. ще се финансира проекта за

...
С над 125 млн. лв. ще се финансира проекта за
Коментари Харесай

Със 125 млн. лв. модернизират транспорта в София

С над 125 млн. лева ще се финансира плана за интегриран градски превоз в София, реши държавното управление. 107 333 495 лева от тях са по Оперативна програма „ Региони в напредък “, а останалите идват от Столична община.

Проектът включва поправки на трамвайни линии по бул. „ Цар Борис III “ и по ул. „ Каменоделска “. Ще бъдат купени 13 нови трамвая. Ще бъде надградена интелигентната система за ръководство на трафика и системата за информация на пасажерите в действително време. Ще бъдат поставяни електронни осведомителни табла, а кръстовищата ще бъдат оборудвани със програмен продукт за колите на градския превоз да не натрупват закъснения, обясниха пред „ Труд “ от Столичната община.

Транспортната комисия в СОС одобри предложенията за въвеждане на зелени зони в „ Оборище “, „ Красно село “, „ Възраждане “ и „ Лозенец “, с което да се открият нови 5000 места за платено паркиране. За въвеждане на такова договаря и регион „ Триадица “. Центърът за градска подвижност пък възнамерява ремонт над 100 тротоара в зоните в София с 2 млн. лева, заяви шефът на сдружението Христиан Петров.

На 14 февруари столични светофари блестнаха във форма на сърце, с цел да зарадват софиянци за празника.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР